Hirdetés

Egy jó széria méltó folytatása – Leteszteltük a Huawei FreeBuds Pro 2 fülhallgatót

A Huawei fülhallgatói irányába általában nagyok az elvárásaim, de ezt csak maguknak köszönhetik, mert az eddigi darabok  – jó egy kivétellel – mindig hozták az elvárt színvonalat. Annál az egynél sem ezzel volt a gond, de ne hánytorgassuk a múltat, tekintsünk a jövőbe, és nézzük meg, hogy mit tud a Huawei FreeBuds Pro 2.

Ez most azért is volt kemény feladat, mert alapvetően két fülhallgatót használok, ezek közül a szerkesztőségi zenehallgatásomhoz ennek az elődjét. Ezért sokat kell bírnia, nagyjából egy ebédnyi ideje van újratölteni magát a nap közepén, és a zenehallgatás mellett ki kell szűrnie a zavaró hangokat, illetve nem csak a zenének kell jól szólni, de az interjúk gépelése közben sem árt ha hallom, hogy mit mondott a másik.

Na az a kérdés, hogy ehhez képest hova tudott fejlődni a FreeBuds Pro 2?

Kisebb, szebb, kényelmesebb

A legtöbben azt hihetnék, hogy a kényelem egy fülhallgatónál csak valami úri hülyeség, de elég ilyen eszközt teszteltem már, hogy tudjam, hogy ez, illetve ennek hiánya pokollá teszi az egész napos zenehallgatást. Az előző verzió kényelmes volt, az Pro 2-nél azt éreztem, hogy könnyebb. Alapvetően kisebb és vékonyabb is az újabb füles, valamivel persze könnyebb is, de ez nem feltétlen érezhető súlyban, viszont a kialakítás miatt mégis az egész napos viselet közben azt éreztem, hogy az eszköz kényelmesebb. Ezzel együtt kisebb és vékonyabb lett a töltőtok is, és szerencsére nem tért vissza az a fajta fényes felület, ami korábbi modelleknél megnehezítette a fülhallgatók kivételét a tokból, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy állandóan lecsúszott róla az ember ujja. Ja, és bírja az izzadást és az esőt is, így jó választás lehet sporthoz vagy arra is, amikor a szakadó esőben nem jön a villamos.

Hogy szól?

A Freebuds Pro 2 egyik legszembetűnőbb újítása már a töltőtokon látszik, ez pedig a Devialet logója. A francia high-end audió gyártóval dolgoztak együtt, hogy kiegyensúlyozottabb és részletgazdagabb legyen a hangzás. Jól szól az egész, lehet persze a felhasználói felületen játszadozni a hangszínekkel, csak az derült ki, hogy nem igazán érdemes. Azt mondják, hogy az egész a síkmembránnak köszönhető, ami leginkább a fejhallgatók kelléke, azokból is a high-end darabokra jellemző, amihez én őszintén nem tudok hozzászólni, de mégiscsak az van, hogy valóban kellemesebb a hangzása. Igaz az elődjének is jó volt már, és nem is olyan szembetűnő a különbség, de az a helyzet, hogy mégiscsak van, és mindez hallható is.

Hogy mennyire marketingszöveg az adaptív hangszínszabályozó, ami feltérképezi a különböző hallójáratokat, illetve hogy jól van-e a fülhallgató a fülben, az már más kérdés. Nem vettem észre, hogy valamikor is rosszabbul szólt volna, ez jelentheti azt, hogy ahhoz is alkalmazkodott, ha elmozdult a fülemben, de azt is, hogy nem mozdult el a fülemben. Lehet, hogy az egész a dinamikus optimalizálástól volt jobb mint mondjuk az előző fülhallgató, de az is lehet, hogy egyszerűen jobb az egész.

Van, ami maradt

Az megmaradt, hogy nagyon egyszerű navigálni a dalok között. Elsőre furcsa volt, a csippentéses irányítás, de hamar kiderült, hogy a véletlen érintések ellen is tökéletes megoldás, illetve így nem kérdés, hogy éppen jó helyre bökök-e az ujjammal a fülhallgatón. Ráadásul az alkalmazásban ezt személyre is lehet szabni. Mostanra az AI Life applikációnál a legtöbben megszokhatták, hogy van egy kisebb nehézség a letöltésben, ami alatt azt értjük, hogy a Google Play áruházban a sokszor hangoztatott okok miatt nem a legfrissebb verzió elérhető. De ha sikerül kikerülni ezt, akkor máris egy csomó dolgot egyénre lehet szabni, ha meg nem akar valaki ezzel vesződni, akkor sincs semmi baj, ugyanis teljesen logikus a gyárilag beállított gesztusvezérlés is.

Másik dolog, ami megmaradt, hogy itt is egyszerre két eszközhöz tud csatlakozni a Freebuds Pro 2. Ez akkor tökéletes, ha például az ember gépén szól valami, de közben jön egy hívás a telefonján. Nem kell ki és berakni a fülhallgatót, minden gond nélkül vált ugyanis a rendszer, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy szól a zene a gépről, majd hirtelen leáll, és a telefon csörgésére vált. Ugyanez a helyzet, ha mi kezdeményezünk hívást, a fülhallgató azonnal vált, ami baromi kényelmessé teszi a használatot.

És ne felejtsük el az egyik legnagyobb előnyt, vagyis azt, hogy sokáig bírja az akkumulátora. Ahogyan az elődje, ez is tökéletes arra, hogy egy munkanapot gond nélkül kibírjon úgy, hogy csak ebéd közben töltöm. És mindezt képes úgy kivitelezni, hogy napokig estére sem kell töltőre tennem az egészet, mikor hazamegyek.

Mennyibe kerül?

Az ára 79 990 forint, és július végéig egy Huawei Band 7-et kap az, aki megvásárolja, ami egyébként 23 ezer forint körül mozog.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk