Hirdetés
Hirdetés

Egy élet se számít – Premieren a Ganxsta Zolee és a Kartel új klipje

A ’70-es évek stílusa ihlette a Ganxsta Zolee és a Kartel új videoklipjét, melyet az ősszel megjelenő új album egyik dalához, az Egy élet se címűhöz forgattak, és a Lángoló olvasói láthatnak először.

A kisfilm egy valódi időutazás, melyet a Starsky és Hutch film mellett ironikusan egyszerre a kor „keleti és a nyugati oldala” is inspirált, hiszen stílusjegyekben megjelennek úgy a kor mexikói és amerikai, mind a vasfüggöny innenső oldalának retro szimbólumai.

A klipet Koltay Anna, Junior Prima díjas televíziós szerkesztő, a BP Underground dokumentumfilmek rendezője készítette, akinek a szíve csücske a vintage világ, ezért nagy lelkesedéssel választotta ki, és szerezte be a jelmezeket, a kellékeket és a forgatási helyszínt, amely szerinte meglepően jól áll a Ganxsta Zolee és a Kartelnek. A zenekartól szokatlan stílus kifejezetten megihlette a csapat tagjait is, többen a lakásukat, a régi padlásokat felkutatva hoztak el egy-egy régi ruhadarabot, korhű bútort, fényképezőgépet, Ez a divat magazint vagy kártyapaklit. Az image klipben feltűnik egy 1979-es oldtimer Cadillac Sedan De Ville, de a szemfülesek kiszúrhatják Borikát, Zolee kutyáját is. A klipben továbbá feltűnnek olyan rejtett elemek, amelyek utalnak a készülő nagylemez tematikájára.

A zenekar 2022. október 13-án adja ki új nagylemezét, amely korong az új felállás első albuma. Siska Finuccsi már több alkalommal vendégeskedett Kartel lemezeken, de ez az első teljesen közös munkája a zenekarral, amelynek már két éve állandó tagja. A csapat ezzel az anyaggal visszakanyarodik a régi rapiskola világához, és a Józsa Alex producer által jegyzett alapok és a tagok által jól megírt, ízig-vérig tökös szövegek mind tartalomban, mind minőségben hűen viszik tovább a rájuk jellemző hardcore hip hop vonalat.

Az „Egy élet se számít” a második kislemezes dal az albumról, mely címét egyelőre titok övezi. Ezt a vadonatúj tételt élőben először május 21-én a Barba Negra színpadán adja elő a zenekar élőben, így egy igazi premier hangulat vár a Kartel közönségére. E nagyszabású koncertre a csapat különleges látvány- és fénytechnikával, illetve egyéb showelemmel készül, hiszen az elmúlt két évben kevés lehetőség adódott arra, hogy a 27 éves életművet egy olyan nagyszínpadon mutassák be, ahol ehhez minden feltétel adott. A kötelező, kihagyhatatlan Kartel-himnuszok mellett a készülő lemez dalai közül is megszólal majd néhány, hogy mindenki ízelítőt kapjon abból, merre tart a csapat, és mit lehet várni az új korongtól.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,440KedvelőTetszik
2,926KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk