Hirdetés
Hirdetés

“Egy élére vasalt utópia vagyok” – Premieren a Sungazers új dala

Örömmel mutatjuk be a “Vagyok” című dalt és videóklipet a Sungazerstől, a korábban poszt-progresszív műfajban tevékenykedő, szóló zenei projekttől. A szegedi Géczi Gergő jelenleg Münchenben él és alkot, itt született meg az ötlet, hogy az angol nyelvű, elvont zenei világtól kicsit eltávolodva magyar nyelven kezdjen műfajilag befogadhatóbb, de ugyancsak társadalomkritikus dalokat írni. Ennek szellemében készül a Nosztalgiaország II. nagylemez, melyről a “Vagyok” a második single.

A dal az egyénen belül dúló harcokról szól, amikből kijárt mindenkinek az utóbbi nehéz időkben, emellett pedig az aktuálpolitikai, abszurd médiaeseményekre is igyekszik reflektálni.

A közelgő új album inspirációjáról Gergő így fogalmaz:

még kiskoromban a hiphop volt a legelső műfaj, ami megszerettette velem a zenét, aztán ahogy idősödtem, teljesen eltávolodtam tőle, valahogy nem tudtam már komolyan venni. Az utóbbi időben viszont rákattantam a magyar újvonalas trap szcénára, gondolok itt 6363 vagy Krúbi legutóbbi albumára, és teljesen beszippantott. Iszonyat kreatív és progresszív zenei megoldások vannak ezekben a dalokban, amit kicsit hiányolok a mai rockzenéből. Volt bennem egy naiv szándék, hogy majd én betöltöm ezt a hiányt, így kezdtem el dolgozni ezen a fúziós lemezen, melynek műfaji diverzitását a “Vagyok” című dal szerintem jól reprezentálja.

Link

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk