Hirdetés
Hirdetés

Ed Sheeran dalai miatt került börtönbe egy hacker

18 hónapos börtönbüntetést kapott az a hacker, aki lenyúlta Ed Sheeran ki nem adott dalait, és aztán a darkweben értékesítette.

Hirdetés

Feltörte Ed Sheeran hozzáféréseit

Adrian Kwiatkowski két ki nem adott Ed Sheeran dalt, és 12 Lil Uzi Vert dalt szerzett meg akkor, mikor feltörte a két előadó online fiókjait. A 23 éves férfi a dalokat közzétette a darkweben. Úgy tűnik tehát, hogy az internet sötét bugyrában nem csak a pedofilok és a terroristák gyakori vendégek, hanem a Sheeran-rajongók is. A felvételekkel a férfi 131 ezer angol fontnak megfelelő kriptovalutát szerzett. Az amerikai hatóságok eredetileg 2019-ben indítottak ellene vizsgálatot, miután több menedzsment is jelezte a New York-i kerületi ügyésznek, hogy valaki az internetet Spidark néven számos előadó ki nem adott dalait árulja. A vizsgálat során vissza tudták követni a kriptovaluta számlát Kwiatkowskihoz, és a lakcímét is sikerült beazonosítani az IP-cím alapján.

ed sheeran
Ed Sheeran a Szigeten Fotó: Artlasso

89 előadó 1263 kiadatlan felvételét lopta el

Az ügy a londoni rendőrséghez került, akik letartóztatták a férfit. A házkutatás során hét eszközt foglaltak le, köztük egy merevlemezt, amelyen 89 előadó 1263 kiadatlan dala szerepelt. Egy dokumentumban pedig azt is vezette, hogy mennyi Bitcoint szerzett az árusításokból, és melyik dalhoz hogyan fért hozzá. Joanne Jakymec főügyész szerint egyáltalán nem vette figyelembe, hogy az előadók szellemi tulajdonából jogosulatlanul szerez hasznot.

Elismerte a bűnösségét

Augusztusban Kwiatkowski bűnösnek vallotta magát az ipswichi bíróságon, és azt sem tagadta, hogy kriptovalutákért cserébe árulta a dalokat. Daryl Fryatt nyomozó rendőr azt mondta, hogy Kwiatkowski nagyon okos, de sajnálatos módon törvénytelenül használta tehetségét.

Nemcsak jelentős anyagi kárt okozott több művésznek és produkciós cégüknek, hanem megfosztotta őket attól, hogy kiadják saját munkáikat

– mondta a bíróságon. A mahtattani körzeti ügyész szerint az eset azt mutatja meg, hogy a férfi összetett terve kifejezetten arra irányult, hogy a kiadatlan felvételeket szerezze meg.

Pedig Ed Sheeran szereti kiszolgálni a rajongóit

Az idei év egyik legmeglepőbb kollaborációja egészen biztosan az volt, mikor Ed Sheeran és a Bring Me The Horizon összeállt egy közös dal erejéig, mert a rajongók ezt szerették volna. A két előadó eredetileg a Brit Awardson állt össze, hogy a szokatlan kooperációval zárják az estét. És ha ez még mindig nem lenne elég, Dani Filth is kedvet kapott az együttműködéshez, vagyis arról is szó volt, hogy lesz Cradle of Filth és Ed Sheeran közös dal. A két zenész ugyanis állítólag már össze is barátkozott.

Itt van stúdióverzióban is Ed Sheeran és a Bring Me The Horizon közös dala

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók