Hirdetés
Hirdetés

Durvul a Youtube reklámblokkolók elleni harca

Nagyjából tavaly ilyenkor írtunk arról, hogy a Youtube erősen felveszi a harcot e reklámblokkolók ellen. Akkor a YouTube elkezdett bevezetni egy olyan funkciót, amely blokkolja azokat a felhasználókat, akik adblockert használtak. A teszt nagy felháborodást váltott ki a felhasználók körében, akik úgy érzik, hogy ez egy zsarolási kísérlet volt a YouTube részéről, hogy fizessen elő a Premium szolgáltatásra vagy nézzenek reklámot. Ami a Youtube részéről elég érthető lépés, hiszen ebből tartja fenn a hatalmasra nőtt platformot, kezdve a dolgozók bérével, az alkotókon honorálásán át a szerverparkokig.

Hirdetés

Most ez a háború durvul azzal, hogy már mobilra is átmegy a küzdelem. A Youtube ugyanis csak olyan harmadik féltől származó alkalmazásnak ad engedélyt a Youtube integrálására, akik betartják a szabályaikat. Ilyen például a nagyon népszerű ReVanced is, ami az egyik legnépszerűbb módja a mobilos reklámmegkerülésnek.

Ha az alkalmazás nem tartja be a Youtube szabályait, akkor a felhasználók sokáig tartó bufferelést, akadozó videókat tapasztalnak, de lehet egész egyszerűen csak kapnak egy üzenetet, hogy ez a tartalom nem játszható le náluk.

Szóval a Google egyelőre nem rémült meg a sok kommentelőtől, akik úgy érzik, hogy „nekik a Youtube ingyen jár, mert azt már kifizették az internetelőfizetéssel.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók