Hirdetés
Hirdetés

Drum & bass-legenda ma este a Zöld Pardonban

Ma este újabb világhírű név zenél a Zöld Pardonban. A kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb drum and bass producere/lemezlovasa, az aranyfogú, rosszarcú Goldie sokszor járt már hazánkban és legtöbbször igen borsos árat kellett fizetni, ha hallani akartuk. Most azonban a Petőfi híd budai hídfőjénél mindössze a megszokott háromszáz forintért meghallgatható a Metalheadz-főnök játéka.

A jamaikai és skót felmenőket maga mögött tudó, eredetileg Clifford Joseph Price néven anyakönyvezett, nevelőintézeti srácból breaktáncossá, majd Anglia egyik legjobb graffitisévé váló férfi az előző évtizedben zenei munkásságával komolyan hozzájárult a drum and bass népszerűségének jelentős növekedéséhez, sőt, bizonyos albumaival azok között volt, akik megmutatták a világnak, hogy a stílus több is lehet, mint egy újabb táncparkettre szánt, egyszerű, üres dance-irányzat.

A most 44 éves Goldie jelentősége a világ elektronikus tánczenéjében bár némileg visszaesett az elmúlt években, produceri munkásságát és dj-tevékenyégét ismerve háromszáz forintot szerintünk mindenképp megér ma este. Még ha csak múltidézés is lesz, bár erre ne vegyünk feltétlenül mérget.

Mi viszont ténylegesen múltat idézünk az aranyfogú néhány ismertebb és fontosabb számával az alábbiakban.

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló