Hirdetés

Dream – Premieren a Vulome első kislemeze és videója

Poniklo Imre és Póka Zalán barátsága csaknem 15 évre nyúlik vissza – Póka 2007–2012 között játszott Poniklo zenekarában, az Amber Smith-ben, majd az IHM-es Pálinkás Tomi Tej nevű formációjában is zenélt. Most Vulome néven debütál első igazi single-jük és videójuk “Dream” címmel, amit 2022 elején egy nyolcszámos lemez is követ majd. A dalhoz készült egy videóklip is, Szőke Barna (Mygl, The Qulaitons) rendezésében. Ennek első sikere, hogy az 05. Magyar Klipszemle shortlistjére került, és jelölést kapott a „Legjobb alakítás” kategóriában.

Poniklo:

“Érdekes és izgalmas projekt ez nekem. Nem igazán csináltam ilyen zenét sosem. Amolyan chill, lounge elektró album lett a lemezünk, gitárt nehezen találni a dalokban. A rám jellemző melankólia azért beszivárgott, például a Dream-be is. Kicsit olyan szomorkás hangulatú, késő ősz a tengerparton-feeling, de lehet a COVID is benne van, hiszen nagyrészt akkor raktuk össze Zalcsival a dalokat, amikor nem nagyon lehetett máshová menni.”

Póka:

“Számomra nagyon inspiráló Imrével dolgozni. Tele van ötletekkel, energiával, ami elképesztő húzóerővel bírt pl. az Amber Smith-ben is. Nagyon szerettem azt az időt, amikor a srácokkal játszottam. Ugyanakkor igaz, hogy sokkal inkább technohead vagyok és voltam – életfelfogásban egy jelentős rock’n’roll attitűddel –, mint rockzenész. Mint kiderült, Imrében is van, vagy kialakult egy igény, hogy elektronikus zenével is foglalkozzon. Az adottság megvolt, az alkalom kínálkozott és gyakorlatilag magától megszületett a közös projekt, a Vulome.”

A videó:

A kislemez borítója:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk