Hirdetés

Dolly Partonnak lehet megköszönni a koronavírus elleni vakcinát

A countryénekes Dolly Partonnak is köszönhető, hogy a Moderna Therapeutics egy 94,5 százalékos hatékonyságú koronavírus elleni vakcináról beszélhet. Parton még áprilisban adományozott egymillió dollárt, azaz több mint 300 millió forintot a kutatásra, miután Dr. Naji Abumrad, a tennessee-i Vanderbilt Egyetem Fertőzés-, Immunológiai és Gyulladáskutató Intézetéből arról mesélt neki, hogy nagyon ígéretesek az eredményeik. Ez a kutatás az alapja a Moderna oltóanyagának.

Dolly Parton 2013-ban szenvedett autóbalesetet, a Vanderbilt egyetem kórházában ápolták, ott ismerkedett meg az orvossal. Az eredményeknek nagyon örült, az adományról kissé visszafogottabban mesélt a BBC-nek, mikor azt mondta, hogy biztos benne, hogy sok más ember is sok millió dollárral támogatta a kutatási alapot.

Olyan büszke vagyok, hogy résztvehettem annak a kis pénzmagnak az összeállításában, ami remélhetőleg valami nagyszerűvé nő, és segít meggyógyítani a világot.

A 74 éves zenész adománya nem csak a vakcinakutatást, de vérplazma kezelés és számos más tudományos cikk megjelenését is segítette. De Dolly Parton híres arról, hogy szeret jótékonykodni, nemrég Oprah Winfrey műsorában egy másik kezdeményezéséről mesélt, amelyben születésüktől iskolakezdésig ajándékoz mesekönyveket rászoruló gyerekeknek. A műsorban azt mondta, hogy neki ugyan nincs gyereke, de hiszi, hogy ez azért alakult így mert Isten azt szerette volna, ha egy kicsit mindenki gyereke az övé lehessen, és segíthessen. 2016-ban pedig a Tennessee melletti erdőtüzek után 9 millió dollárt gyűjtött a károk enyhítésére. Az igazsághoz hozzátartozik, az amerikai állam is jelentős összeggel támogatta a kutatást, de ez semmit nem von le abból, hogy Parton magánemberként a lehetőségeihez mérten adott pénzt arra, hogy a világ minél hamarabb visszatérhessen a normális kerékvágásba, és minél kevesebben kapják el a betegséget.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,455KedvelőTetszik
2,901KövetőKövetés
1,060FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk