Hirdetés

Dokumentumflm készül a Led Zeppelinről

led-zeppelin1.jpg

És nem ám olyan, amin különböző “zenekarhoz közel álló” emberek beszélnek a csapatról, hanem maguk a még élő tagok mondják el saját történetüket. Mindezt a Led Zeppelin fennállásnak ötvenedik évfordulója alkalmából, a filmet pedig Bernard MacMahon rendező viszi vászonra. Jimmy Page: 

Amikor láttam, hogy Bernard mit alkotott az American Epic-ben mind hangzásban, mind pedig vizuálisan, egyből tudtam, hogy ő az, aki képes lesz elmondani a történetünket.

A film a Led Zeppelin tagjainak 1960-as éveit mutatja be, valamint a ’68-as nyári találkozót, amely megváltoztatta a világ rocktörténetét. A film kitér a ’70-es évekre is, amikor az együttes második albuma letaszította a slágerlisták trónjáról a The Beatlest és a világ elsőszámú zenekarává vált. Robert Plant:

Látva, hogyan kel életre Will Shade és sok más ikonikus amerikai zenész az American Epic filmkockáin, tudtam, hogy ebben nekem is közre kell működnöm.

A rajongók egy igazán különleges, késői interjút is láthatnak az 1980-ban elhunyt John Bonham dobossal is. A filmben eddig soha nem látott archív felvételek, videók és képek is helyet kaptak, melyek mind azt mutatják be, hogyan alkotott a zenekar és mik formálták a Led Zeppelin zenéjét. John Paul Jones:

Most volt itt az ideje, hogy saját szavainkkal mi mondhassuk el a történetünket. Azt érzem, hogy ez a sztori most valóban életre kel.

Egyelőre ennyi, amint tudunk többet, szólunk.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló