Hirdetés
Hirdetés

Doktorhokashi lemez saját szavakkal – Premieren az új Remix EP és jön a vinyl

Mostanában el vagyunk látva minőségi hazai elektronikus/downtempo muzsikákkal, közülük is az egyik legjobb és legkreatívabb Doktorhokashi (vagyis Döme Péter aka Pipedome), akinek itt adtunk hírt nemrég megjelent Contrast című EP-jéről. A szeptember 11-i Independent Label Fair-re időzítve érkezik a remix változat, Contrast Remixes EP (Mana Mana Records) címmel. A négy remixből és egy Erik Sumóval közös számból álló kiadvány elérhető lesz az összes digitális boltban és streamingfelületen. Egy vinyl is készül, az A oldalán az eredeti számokkal (ez meghallgatható a fentebb belinkelt korábbi cikkben), B oldalán a remix változatokkal (az pedig itt lentebb), de a megnövekedett gyártási idők miatt sajnos ez nem készül el a vásárra. Kis szerencsével a white label promo verziók még ideérhetnek. További érdekesség, hogy az Erik Sumóval készített szám két eltérő verzióban kerül a digitális és vinyl kiadványokra.

Doktorhokashi saját szavaival:

They Want Something (Hocknroll’s Haalealla Popmusiikkia Versio)

Hocknroll alias Hock Zoltán, a Vad Fruttik basszerosa készítette ezt a verziót, ami azért kapott finn címet, hogy Zoltán ezzel is tisztelegjen a finn popzene előtt, amit imád hallgatni. Hocknroll verziójának elkészítése kézenfekvő volt, mivel az eredeti basszus és gitár témákat is ő játszotta fel, így amikor felkértem egy remix elkészítésére, természetesen ezt a dalt választotta, és ahogy fogalmazott, „sikerült egy igazán langyos pop verziót” készítenie.

In The Silence Of The Shadows (Maxwell Chrome Remix)

A Maxwell Chrome név mögött Győrffy Gyula, a Vad Fruttik billentyűse áll, aki a 2000-es évek elején Bakony Scamp és Julez néven nemzetközi sikereket ért el a house és progressive house világában. Gyula az EasyLifeNatural zenekarban zeneszerző társam volt. Megkértem, hallgassa meg az EP-t és ha van kedve, akkor készítsen ő is egy remixet. Meglepetésként ért, hogy vállalta a felkérést, és hogy a számára legidegenebb muzsikára készített egy átiratot. A közeljövőben remélhetőleg elkészül a remix egy hosszabb, DJ-barátabb verziója is.

The Colors Of Thought (Ernő Piaf Shining Water Mix) 

Ernő Piaf nem más, mint a fehérvári éjszakák egyik legkeresettebb underground DJ-je, Embryo, vagyis Varga Dávid. Dáviddal régóta jó barátságban vagyunk, rendszeresen kommunikálunk és osztjuk meg egymással az épp aktuális zenei kedvenceinket, vagy épp a saját muzsikákat tesztelgetjük egymás zenei ízlésén. Dávid elég erős zenei vonalat talált meg magának, amit remélhetőleg hamarosan a nagyvilág elé tár, de addig is készített egy kellemes nyár végi naplementés, keleties hangulatot sem mellőző verziót számomra, amit remélem, sokan fogtok kedvelni.

They Want Something / The Colors of Thought (Carmel Conteo Remix) 

Dudás Marcell, alias Marcel a.k.a Carmel, aki most épp Kürti Csaba Gelka és Dobrocsi Krisztián Forteba-val közös projektjén, a Faunabeats-en dolgozik. Nem kisebb kiadóknál jelentette meg az évek folyamán jobbnál jobb lemezeit, mint a Mole Listening Pearls, Cookin’ Records, Fluid Ounce és a Mana Mana Records. Az easylifenaturalos időkben lett nagyon jó barátom, és anno a “dancibility” albumunkra is készített Carmel név alatt egy agymenést… Sajnos régen nem beszéltünk, ezért félve írtam rá, hogy meghallgatná-e az anyagomat, és ha valami esetleg megtetszik neki, akkor lenne-e kedve egy remixhez. Nagy örömmel olvastam a válaszát, amiben közölte, hogy több szám is van, amire szívesen kreálna valamit. Így ezt a két “nótát” választotta és a kettőből összegyúrt egy sötét electro hiphopot, aminek szerintem egyetlen baja van, hogy rövid… de azt szokták mondani, hogy a jóból sosem adnak sokat…

Erik Sumo x Doktorhokashi /featuring Edina Kutzora & Jimmy Lockett/ – Please Find The Cure (Infinite Broken Heart Mix)

Tövisházi Ambrus ezeréves jó barátom, akinek rendszeresen küldöm az agymenéseimet, amiket ő nyíltan bírál, ha kell, valamint építő jellegű kritikákkal bombázva segíti a zenei fejlődésemet. Az EP elkészülte után így nyilván az elsők közt volt, aki megkapta az anyagot és természetesen a remix felkérés sem maradt el. Ambi nagy örömmel mondott igent és neki is állt a “Flying Underwater” remixének, de pár hét múlva telefonbeszélgetésünk alkalmával felvetette, hogy mi lenne, ha nem remixet készítene, hanem az én hangmintáimból kreálnánk egy új dalt, amihez kitalált egy történetet, és azt valósítaná meg zenében. A dalhoz Kutzora Edina, aki az Erik Sumo Band-ben is énekel, és egy amerikai Broadway-színész, Jimmy Locket segítségét is kérte. Természetesen nagyon tetszett az ötlet, és hála az égnek, igent mondtam. Így elkészült ez a diszkósláger két verzióban is. Ahogy DJ Suefo, a Mana Mana Records egyik feje mondja, megszületett a „himnusz”…

Mana Mana Records

Doktorhokashi

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,337KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk