Hirdetés

Doja Cat új klipje a programozáshoz csinál kedvet

A Girls Who Code egy olyan nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy több nőt és lányt érdekeljen a számítástechnika. Most együttműködésben Doja Cattel bemutattak egy kódolható videót, ami tulajdonképpen egy interaktív élményként mutatja meg, hogyan is kell elképzelni a kódolást.

A Woman című klipet a dojacode.com oldalon lehet megnézni és egy kicsit átszabni. Az egész inkább az élményről szól, mint a valódi kódolásról, de kifejezetten szórakoztató módja annak, hogy minél közelebb hozzák a programozást a fiatalokhoz. Jó ideje kérdés, hogyan lehet vonzóbbá tenni a technológiai szakmákat a lányok és nők számára, és hogy az algoritmikus gondolkodásmód vagy a programozás alapismeretei már talán most is hasonlóan fontosak például álláskeresésnél, mint a nyelvtudás.

A videó a CSS, Python és Javascript alapvető működését mutatja meg. Tényleg nem kell arra gondolni, hogy ennyi után bárki összedob egy új alkalmazást vagy azonnal jelentkezhet is programozónak, hanem egyszerűen nagyjából hasonló élvezetet jelent belemászni a kódokba és átszínezni Doja Cat körömlakkját, vagy az időzónához igazítani, hogy nappal van vagy éjszaka a klipben, mint anno a MySpace profilt személyre szabni.

A végeredményt le lehet tölteni, és meg is lehet osztani, aztán ha valaki élvezte a játékot, akkor komolyabban is elkezdhet foglalkozni a témával.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk