Hirdetés
Hirdetés

Dicsőséges a vidék! – Premieren a Jazzékiel új videója

Éppen két éve jelent meg a Jazzékiel Szép napok című, szorongást és az összeomlások előtti utolsó gondtalan pillanatokat megéneklő negyedik lemeze, most a frontember Jakab Péter rendezésében, Kósa Péter operatőri munkájával elkészült az ötödik klip az album utolsó előtti dalához, a feszültséggel teli Vidékhez. A zenekar áprilisban hazai miniturnéra indul a Run Over Dogs-szal, a Record Store Dayre pedig limitált kiadásban újranyomja a tavalyelőtti lemez időközben elfogyott vinylkiadását.

„Vettünk néhány rossz minőségű régi digitális kamerát és mókáztunk vele a sötétben. Leutaztunk Rácalmásra is, ahol felnőttem, néhány kép Hegyi Áron birtokán készült, a szomszédos tanyánkon pedig felvettünk macskát, lószart és disznókat – szigorúan József Attila-i kontextusban

– mondja a Jazzékiel frontembere, Jakab Péter a zenekar új klipjéről, amelyet maga rendezett állandó alkotótársával, Kósa Péter operatőrrel. A nyomasztó, feszültséggel teli Vidékhez felvett baljós hangulatú képsorok egyszerre ironikusak is, így téve idézőjelbe a szám mondanivalóját:

„ez a dal alapvetően arról szól, amikor megadod magad a körülményeidnek és azt mondod beletörődve, hogy »oké, legyen úgy, ahogy akarod«”.

Vidék már az ötödik szám, ami a Jazzékiel negyedik nagylemezéről videóklip formájában is napvilágot lát. A Klinik kiadó gondozásában megjelent Szép napok album alapkoncepciója a vihar előtti csend, az összeomlásokat, tragédiákat megelőző utolsó gondtalan pillanatok szomorúsága volt; tekintve, hogy az album 2020 márciusában, éppen két évvel ezelőtt jelent meg, utólag igencsak találó és időszerű próféciaként is értékelhető. A lemezt ugyanakkor az elmúlt két évben kevés módja volt élőben bemutatnia a zenekarnak, ezért áprilisban miniturnéra indulnak: április 1-jén Budapesten az Akváriumban, 2-án Kecskeméten az Ápoló Klubban, 9-én Debrecenben a Nagyerdei Víztoronyban, 23-án pedig Miskolcon a Helynekemben koncerteznek. A körút budapesti koncertjén a Papaver, vidéki állomásain pedig a Run Over Dogs társaságában lesznek láthatók és hallhatók.

Szintén a Szép napok albumhoz kapcsolódó, egyúttal a fizikai kiadványok szerelmeseinek kedvező hír, hogy megjelenik a vinylkiadás első újranyomása is. Az eredetileg kizárólag vöröses-márványos bakelitre préselt lemezek elfogytak, ezért a vinyl formátumot megjelentető Draze Records az idei Record Store Day-re (Lemezboltok Napja, 2022. április 23.) limitált, 25 példányban fekete színű lemezen is kihozza az albumot. A Szép napok addig is streamelhető minden létező platformon.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk