Hirdetés

Devát is jelölték a Music Moves Europe Díjra

Kihirdették a Music Moves Europe Díj 2022-es jelöltjeit a Linecheck Fesztivál nyitórendezvényén, az olaszországi BASE Milanóban. A Music Moves Europe Díj az Európai Unió kortárs könnyűzenei díja, amelynek célja, hogy bemutassa a feltörekvő európai művészeket, és támogassa őket nemzetközi karrierjük elindításában és továbbfejlesztésében.

Összesen tizenöt kiemelkedő művészt jelöltek a 2022-es Music Moves Europe Díjra. A jelöltek: Alina Pash (Ukrajna), Anna (Olaszország), Balkan Taksim (Románia), Blanks (Hollandia), Denise Chaila (Írország), Дeva (Magyarország), DORA (Spanyolország), Francis of Delirium (Luxemburg), Friedberg (Ausztria), JADA (Dánia), Ladaniva (Örményország), Meskerem Mees (Belgium), Mezerg (Franciaország), Nenny (Portugália), és Zoe Wees (Németország).

A zenerajongók Európa-szerte a Music Moves Europe Díj weboldalán szavaznak majd a Public Choice Award 2022 győztesének kiválasztására a www.mmeawards.eu oldalon. A legtöbb szavazatot kapott jelölt nyeri el a közönségdíjat. A tavalyi Public Choice Award győztes, Alyona Alyona ukrán hiphop-előadó ma már a 2022-es Music Moves Europe Díj zsűrijének tagja.

A még csak 21 éves Takács Dorina, művésznevén Дeva jelölésének értékét mutatja, hogy eddig korábban egyetlen magyar zenekart jelöltek a díjra annak történetében: 2020 elején a Harmed zenekar el is nyerte az elismerést. Дeva itthon is mindössze egy éve tört be a zenei köztudatba egyedi, a folkot és a modern elektronikus zenét ötvöző hangzásával: eddig csupán négy dala jelent meg a Zságer Balázs-féle Move Gently Records gondozásában, első albuma Csillag címmel pedig januárban, a díjátadónak otthont adó Eurosonic Fesztivál idejére jelenik meg – az album hazai bemutatója január 29-én lesz a Trafóban. Дeva az első pillanatoktól kezdve kiemelkedő helyen szerepel az exportképes magyar zenei produkciók listáján a HOTS Magyar Zenei Exportirodánál is.

A nemzetközi zsűri öt előadót választ majd ki győztesnek, és egy művész nyeri el a zsűri fődíját. A nyerteseket a Music Moves Europe Díj díjátadó ünnepségén hirdetik ki 2022. január 20-án, csütörtökön a hollandiai Groningenben, a Eurosonic Fesztiválon.

Az öt Music Moves Europe Díj-nyertes egyenként 10 000 eurót kap. A zsűri nagydíjának nyertese 10 000 eurót és 5 000 euró értékű környezettudatos turné-utalványt kap. Mind a tizenöt jelöltet meghívják a Eurosonic Fesztivál és partnerei által szervezett üzleti oktatási napra, amely bemutatja a zeneipar bevált gyakorlatait; az élő szektort (Liveurope, Yourope és Live DMA), a lemezipart (IMPALA és Digital Music Europe), a Nemzetközi Zenemenedzserek Fórumát (IMMF) és az Európai Zenei Exportőrök Egyesületét (EMEE).

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk