Hirdetés
Hirdetés

Designer folk a természetben – Itt a Zajnal új dala és videója

Lángoló Premier

A Zajnal 2015-ben indult furulya-citera duóként, öt éve működik – cajonnal és basszusgitárral kiegészülve – zenekarként. Bár népi hangszereket használnak, klasszikus rocktól a funkyn keresztül a különböző elektronikus irányzatokig hatott rájuk minden.

„Nem a népzene felől kanyarodunk a kortárs felé, és nem is viszont: úgy adódott, hogy népi és urbánus hatások mindig párhuzamosan voltak jelen az életünkben, így a produkciónk sem keresgélés, hanem lenyomat. Eléggé eklektikus, városi zenét – designer folkot – játszunk, ami úgy tud megállni egy moldvai táncház szünetében, hogy közben egy hiphopkoncerten sem zuhan le a színpadról”

Hirdetés

– fogalmazott Kovács Gábor, a Zajnal furulyása.

A zenekar 2019-ben Dé:Nash-sel is állt egy színpadon. Aztán megjelent első kislemezük, a Pusztafless, 2020-ban bejutottak a Szimpla Lemming programjába, ott voltak a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, és megnyerték a Fülesbagoly Tehetségkutató 2020-as budapesti döntőjét, majd az Öröm a Zene tehetségkutatón megkapták az év felfedezettje díjat. Idén induló előadóként részt vesznek az NKA Hangfoglaló Programjában, ami azt is jelenti, hogy a szervezet támogatásával jelenik meg hamarosan az új kislemezük, melynek előfutára a Csillagánizs single.

„A kislemez címe egyfelől egy sötét kamrát takar. Egy rég elhagyatott házban álló kisebb spájz, ahol a polcokon még akad ez-az, csillagánizs, zacc, illetve fura lények is feltűnnek olykor, mint például a zsuflák démon. Másfelől ugye a sötétkamra a fotográfiában képek előhívására használatos helyiség – erre épül a Csillagánizs-single és a Sötétkamra kislemez teljes vizuálja is. A borítókon, grafikákon analóg technikával készült fotogramok láthatók, a zenekari fotókat is filmre lőttük, a Sötétkamra borítójához a képek pedig a sötétkamrákban is használt piros fényben készültek. Mindezeket Bartis Milán készítette.”

A Csillagánizshoz készült klip egy természetben zajló rituálé folyamatát ábrázolja, visszatérés a természethez, együttlét, közös alkotás, kapcsolódás. A videó Gaál Bence és Kelemen Richárd munkája. A hangfelvételek az Origo stúdióban készültek Cserny Kálmán keze alatt.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók