Hirdetés
Hirdetés

Depeche Mode: Hit és rajongás – Nyerd meg a könyvet!

A napokban jelent meg a Helikon Kiadó zenei sorozata, a Trubadúr Könyvek gondozásában a Depeche Mode: Hit és Rajongás című kiadványa, mely az együttes legkorábbi, essexi fellépésétől a 40. évforduló előestéjéig meséli el a zenekar sztoriját, és amit az az Ian Gittins jegyez szerzőként, akinek A The Cure: A Perfect Dream című karriertörténetét köszönhetjük, illetve társszerzője volt Nikki Sixx önéletrajzi ihletésű, A heroinnaplók – Egy összetört rocksztár életének egy éve című könyvének.

Hirdetés

A kiadói ajánló elég érzékletesen ír a Hit és rajongásról, így át is adjuk nekik a szót a következő bekezdések erejéig.

„A nyolcvanas évek hajnalán Basildonból, ebből a II. világháború után létrehozott új városból emelkedett fel és indult világhódító útjára a Depeche Mode, melyet négy futurista srác, a brit elektropop úttörői alapítottak. Fő dalszerzőjük, Vince Clarke korai távozását túlélve a banda hamarosan komoly kultuszt épített maga köré.

Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher és Alan Wilder szexről, vallásról, megszállottságról és halálról szóló, sötét árnyalatú dalai Berlintől Montevideóig hatalmas arénákat és stadionokat töltöttek meg, lemezeik milliós eladásokat produkáltak, és a világ számos listájára felkerültek. A külső szemmel fényes diadalmenetnek tűnő negyven év azonban életveszélyes kitérőket is tartogatott: az út során megjelent a bénító önbizalomhiány, a zenekaron belüli verekedés, a családi-magánéleti probléma, a depresszió és a súlyos alkoholizmus… ráadásnak pedig a katasztrofális heroinfüggőség, amely majdnem megölte Gahant, a karizmatikus, mégis sebezhető énekest.”

Hogy a zenekar története távolról sem volt mentes mélységektől és magasságoktól, azt még azok is tudják, akik amúgy nem számítanak a Depeche Mode fanatikus rajongóinak, így a könyv is hasonlóan izgalmas olvasmánynak ígérkezik, pláne, hogy képanyag és kiállítás tekintetében is igazán gazdag kötetről van szó. Aki szeretne beleolvasni, kattintson a képre!

A Hit és rajongás néhány napja már kapható, de a Lángoló és a Trubadúr Könyvek közös játékában két szerencsés olvasónk most meg is nyerheti a könyvet. Ha szeretnétek részt venni a játékban, mindössze annyi a dolgotok, hogy töltsétek ki a következő rövid kérdőívet! A kérdések megválaszolásához nem árt, ha képben vagytok a zenekarral kapcsolatban, de kis utánajárással mind könnyen megválaszolható.

Természetesen nem kötelező, de megköszönjük, ha valamilyen formában segítségünkre vagytok a könyv promóciójában. Megoszthatjátok a cikk linkjét az idővonalatokon, kommentben ajánlhatjátok a játékot, vagy magát a kiadványt ismerőseiteknek. A jelentkezési határidő október 4., kedd éjfél. Rákövetkező napon sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük. A játék során beérkezett adatokat a sorsolás után töröljük az adatbázisunkból.

További információk a Helikon Kiadó és a Trubadúr Könyvek közösségi felületein!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók