Hirdetés

Dee Snider hozzájárulásával lett az ukrán katonák indulója a Twisted Sister egyik dala

Az ukrán katonák indulódala a Twisted Sister 1984-es slágere, a We’re Not Gonna Take It lett, amiről a zenekar frontembere, és a dal szerzője, Dee Snider is kifejtette a véleményét.

A bejegyzése szerint teljes mértékben támogatja, hogy az ukránok az orosz csapatok elleni támadások indulójának használják a dalát, és egyben kifejtette a nem éppen visszafogott álláspontját is a helyzetről.

A nagyapám ukrán volt, mielőtt a Szovjetunió bekebelezte az országot a második világháború után. Ez többé nem történhet meg ezekkel az emberekkel! BASZÓDJMEGOROSZORSZÁG

– írta bejegyzésében.

Később arra is velős választ adott, hogy ha az ukránoknak igen, akkor korábban a pandémiával kapcsolatosan a maszk ellen tüntetőknek miért tiltotta meg a dal használatát. Erre csak annyit írt, hogy az egyik egyik jogos harc az elnyomás ellen, a másik pedig gyerekes toporzékolás egy kényelmetlenség miatt.

Az utóbbi napok történései egyébként a zenei közösséget sem hagyták érzéketlenül, rengeteg zenész ítélte el a háborút a közösségi oldalakon.

Érthető okokból, a rock/metál szintér legismertebb ukrán zenekara, a Jinjer üzenete rendkívül sok emberhez jutott el. A csapat háromnegyede a február 25-én feltöltött videó szerint Kijevben van, relatív biztonságban. Mindenkinek, de különösen az orosz rajongóiknak üzenték, hogy a háborút és az erőszakot semmi sem igazolhatja. Ártatlan ukrán emberek szenvednek, a kijevi lakosság, gyerekek óvóhelyeken töltik a napjaikat és az éjszakákat. Félnek, nem jutnak megfelelő élelemhez, vízhez. Arra kérik az orosz rajongókat is, hogy szólaljanak fel az ártatlan emberek elleni erőszak ellen.

A háború ellen az orosz Oxxxymiron rapper is felszólalt, ő több koncertjét is lemondta Oroszországban, és ő is arra biztatott mindenkit, hogy minél többen emeljék fel a hangjukat a háború ellen, hogy mihamarabb vége lehessen. Rajta kívül Kasta, Shym, Vladi, Khamil, Zmey, és Noize MC is elítélte a támadásokat az ukránok ellen.

Anna és Sonia Kuprienko, az electro-pop Bloom Twins tagjai igaz kilenc éve élnek Londonban, de a családjuk, barátaik Ukrajnában vannak. Azt mondják, rémisztő, ami történik, és remélik, hogy minden szerettük biztonságban van. Kuprienko arról beszélt, hogy hihetetlen, hogy ez 2022-ben megtörténhet, hogy egyik nap még az emberek az étteremekben ülnek, dolgoznak, vásárolnak, néhány napon múlva pedig lerombolják a várost. Azt mondják, rövid távon azt szeretnék, hogy mindenki biztonságban legyen, hosszú távon pedig azt, hogy ne rombolják le az országukat, amit imádnak.

Ukrajnát nem lehet eltörölni. Nem lehet. Bármi is történjék velünk marad. A szívünkben van

– mondta az NME magazinnak Sonia Kuprienko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bloom Twins (@bloomtwins)

Barbra Streisand, akinek apai nagyszülei Ukrajnából vándoroltak ki, szintén támogatásáról biztosította az ukránokat, és hazugságnak nevezte Putyin magyarázatát a támadásra.

Sok zenekar nem akar állást foglalni ebben a helyzetben, és bejegyzéseikben egyik felet sem támogatják vagy ítélik el, hanem az ukrán és az orosz rajongóik számára is a béke fontosságát hangsúlyozzák, elítélik az erőszakot, és az értelmetlen vérontást. A gyűjtésünk nem teljes, napestig lehetne bővíteni az aggódó vagy éppen a békét követelő bejegyzésekkel.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alissa White-Gluz (@alissawhitegluz)

Sokan pedig egyértelmű szolidaritásukat fejezték ki Ukrajna mellett

Sokan pedig arról mesélnek a közönségüknek, mennyire szeretik az ukrán közönségüket és a rajongókat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal)

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk