Hirdetés

Dave Grohl elmondta, hogy a diszkózenéből nyúlta az összes dobtémáját

Dave Grohl Pharellel beszélgetett többek között arról, hogy mennyire szeretett volna egész életében dobos lenni, de az elég nagy problémát jelentett neki, hogy gyerekként és most sem tud például kottát olvasni.

A From Cradle to Stage második epizódjában azt mondta, hogy ő igazából nem jó dobos, csak az alapokat tudja, és arról is beszélt, hogy a Nirvana Nevermind lemeze dobtémáinak a jelentős részét egészen egyszerűen összelopkodta különböző diszkózenékből. Inspirációnak a Cameo, a Gap Band és Tony Thompson zenéit említette, és elárulta, hogy a Smells Like Teen Spirit sokak szerint ikonikus dobtémája is nyúlás.

Egyszer eljött hozzám valakivel egy sütögetésre Tony Thompson, mondtam neki, hogy szeretnék köszönetet mondani, rengeteggel tartozom, egész életemben téged nyúltalak, ő meg annyit válaszolt, hogy tudom.

A videóban egymás mellé is teszik a két részletet, hogy kiderüljön, valóban ugyanaz.

Ezen a diszkóvonalon most annyira rajta van amúgy Dave Grohl, hogy július 17-én egy konkrét diszkólemezt is kiadnak majd Dee Gees név alatt, Hail Satin címmel, Bee Gees-feldolgozásokkal tele.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk