Hirdetés
Hirdetés

Dark Spark – Premieren a Woodoo Mind új dala és videója

Lángoló Premier

A Woodoo Mind ötlete 2018-ban született meg Hegedűs Dániel (gitár, zeneszerzés) és Felszegi Dalma (billentyű, zeneszerzés) fejében. Már 2019 februárjában megjelentek Fragments című háromszámos kislemezükkel, amit két single követett egy dalszöveges videó és első videóklipjük kíséretében. Második kislemezük első dalát most jelentetik meg, Dark Spark címmel.

Hirdetés

A projekt lényege, hogy meghívott zenészekkel, énekesekkel egy-egy műhelymunka keretén belül készülnek el a dalok, amelyeknek gerincét az állandó tagok írják meg, egyfajta „zenekari beatmaker”-ként. Ezek a legkülönfélébb műfajok elemeit ötvözik, úgy, mint funk, pop, rock, latin, RnB, soul stb. Céljuk, hogy minél több zenésztársukkal dolgozhassanak együtt, minél több színt beépítve a projekt dalaiba. Debütáló koncertjüket jövőre tervezik.

Hegedűs Dániel:

„A mostani kislemeznél is koncepció volt, hogy mindhárom szám, három eltérő zenei világot képviseljen. Ezt végül olyannyira sikerült is betartani, hogy végül úgy döntöttünk nem egyben adjuk ki az anyagot, hanem mindhárom szám teljesen önálló arculattal, külön-külön jelenik meg. Ennek a sorozatnak az első állomása a Dark Spark. Zeneileg alapvetően két világ találkozik a dalban, aminek a végeredménye egy keleties, balkáni hangulatú szaxofon szólam reggae jellegű alapokon, ami a két frontember rap-jével és Pintér Petra hatalmas éneklésével van megfejelve. A dalszöveg a zenész élet nehézségeiről (sajnos a történelem eléggé alá forgott ennek), az elvárásoknak és kihívásoknak való megfelelésről szól, amit a klippben egy kicsit általánosabban próbáltunk megfogalmazni.”

Felszegi Dalma:

„Amikor elkezdtünk gondolkodni, hogy kik legyenek a kislemez frontemberei és Dani mondta, hogy mindenképp szeretne rappert ehhez a számhoz, egyből beugrott Pintér Petra. Sokszor egymásba botlottunk az éjszakák jam session-jeinek forgatagában és koncertjein, ahol hallottam rapelni és leesett az állam. Hamar fel is kerestem, összejöttünk megbeszélni a részleteket, mondtuk, hogy mindenképp szeretnénk egy férfi rappert is. Kíváncsian nézett, mondta, hogy ő gondol valakire, akivel régóta szeretne dolgozni… Kiderült, hogy mindketten Zorad Andrást szeretnénk hívni. Lelkesedésünkben egyből fel is hívtuk, ő is azonnal elfogadta a megkeresést. Ezután elmeséltük Petrának, hogy szintén ezen a kislemezen Veres Mónika Nika is énekelni fog, az már csak hab volt a tortán, hogy kiderült, hogy Petrának ő volt az első énektanára. Ezt követően nagy örömünkre a többi zenész barátunk is örömmel bólintott a megkeresésre, így ebben a számban Erdei Sára hallható szaxofonon és Szentgallay György basszusgitáron.

Imádnivaló csapat gyűlt össze, öröm volt az egész folyamat az első dalszerző sessiontől elkezdve a klip utolsó kockájáig, reméljük még sok ilyenben lesz részünk!”

Pintér Petra:

„Nagyon tartottam attól, hogy valójában ez lesz az első dal, ami sajátként fog megvalósulni. Hiszen erre vártam évek óta, és örülök, hogy egy ilyen szuper csapattal szaladt ki belőlünk könnyedén. Úgy gondolom, hogy azok a dolgok működnek igazán, és attól hitelesek, hogy gördülékenyen jönnek létre. Ilyen a mi kollaborációnk! A klip is ilyen volt. Horgas Rebeka rendezése profi volt, Bódis Daniról nem is beszélve. Mintha minden héten együtt dolgoznánk! A Zöld Teknős Barlangjában pedig először jártam, az egész atmoszférája különlegessé tette a forgatást. Sosem gondoltam volna, hogy az első dalaim között egy ilyen keleties beütésű dal fog szerepelni. Büszkeséggel tölt el a végeredmény, legalább annyira, mint maga a folyamat a Woodoo Mind formációval. Barátság és új dal, ezt kaptam én ettől az egésztől.”

És akkor a dal:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók