Hirdetés
Hirdetés

Lázongó ministráns fiúk – dalmegosztás

tiger2.jpgA mostani dalmegosztásban négy magyar, leginkább rockzenei előadótól válogattunk, amik között van kaotikus noise punk (Piss Crystals), reneszánsz noise punk (Gustave Tiger) meg cipőbámulós noise pop (Zombie Girlfriend), egyedül a Kristóf Norbert American Mercury nevű zenekara lóg ki egy kicsit a maga letisztultságával.

Piss Crystals – Harn​-​Chemikalien Wunderbare Gedichten 2.

A zseniális nevű Piss Crystals Harn​-​Chemikalien Wunderbare Gedichten 2. című lemeze pont az a fajta zene, amire vágyok ha részegen kurva mérgesen szeretnék kukákat rúgdosni: koszos, házi barkács noise punk, ordítozós énekkel és csapongó gitártémákkal. Kifejezetten jól áll neki, hogy nem profi körülmények között vették fel és nem is kell hat-hét számnál több belőle, mert hallgatás közben tényleg megsérül még a végén valaki. Talán csak az utolsó két szám olyan, amit nyugodtan lehagyhattak volna a lemezről, viszont addig szinte hibátlan, gyönyörűséges káosz az egész. Ráadásul ingyenesen tölthető.

Gustave Tiger – Mitanni Mares

A két Moog-tagból és egy Hammer of Gods-dobosból alakult Gustave Tiger bemutatkozó EP-jének jellemzése nehéz feladat. Pszichedelikus punkrock, ami sokszor olyannak tűnik, mintha egy katedrálisban próbálnának titokban a Gun Club-diszkográfiáján nevelkedett ministráns fiúk. Különösen igaz ez a videoklipet is kapó Eutropius című számra vagy EP-t címét adó dalra.

American Mercury – Medusa

Kristóf Norbert a szólókarrierje után zenekari projektjére fókuszál inkább, ennek az eredménye az ötszámos Medusa EP.  Az együttes Facebook-oldalán a ’90-es évek olyan meghatározó zenekarait említik hatásként, mint a Smashing Pumpkins, a Nirvana, a Cure, a Sonic Youth vagy a Radiohead, de mégsem beszélhetünk szimpla stílusgyarkolatról. Az About Us Without Us például simán beférne valami éppen aktuális stadionrock produkció repertoárjába, de a Viper is simán lehetne a himnusza minden introvertált tizenévesnek a ’90-es évek közepén. Külön ki kell emelni, hogy állati jól szól a lemez, ez pedig remekül megmutatja az egész anyag abszolút pozitív értelemben vett teátrális hatásvadászatát.

Zombie Girlfriend – Don’t Fall In Love / Wind

Szabó Benedek angol nyelvű, rockosabb szobaprojektjének most készül a Lemonade című lemeze, amiről eddig két dalt tett ki a Bandcampre, ezek közül a Wind ingyen letölthető. Mindkét szám valahol a shoegaze és a noise pop között található jó adag punkos lendülettel, azonban mintha direkt laptophangfalra szánták volna, mert fejhallgatóval egyszerűen nincs segge a két dalnak, amitől például a Wind csak egy nagy zajos katyvasznak hangzik a rengeteg reverbtől. Ez mondjuk kevésbé érezhető a Don’t Fall In Love-ban, amibe még egy vagány szóló is befért a közepén, de nekem kicsit súlytalan a sok maszatolás miatt.

Advertisement
38,982KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló