Hirdetés
Hirdetés

Dalszövegíró verseny a Mai Dal keretein belül

A május 25-én a budapesti Muzikumban tartandó, magyar dalszövegeket népszerűsítő Mai Dal rendezvény felvezetéseként dalszövegíró versenyt hirdetek a szervezők. A szerzők saját szerzeményeket várnak, melyek közül először a zsűri fog választani, majd (amennyiben a versenyző hozzájárul) a közönség is szavazhat rájuk.

Hirdetés

A programterveket folyamatosan csepegtetik, eddig annyi nyilvános, hogy tartanak egy kerekasztal-beszélgetést releváns könnyűzenei produkciók szövegíróival.

A kerekasztal után Varga Livius (A Kutya Vacsorája, Quimby) tart előadást a dalszövegírás hátteréről, majd az este zárásaként egy interaktív dalszövegíró workshopot tart egy eddig nem ismertetett dalszerző-színész.

“A versennyel nemcsak a gyakorló zenészeket szeretnénk megszólítani, de azokat is, akik eddig csak kacsintgattak a szövegírás felé. Reméljük, hogy felhívásunkkal segítünk bátorítást adni a jövő szövegíróinak, hogy megosszák műveiket a nagyvilággal, és esetleg bátorítást kapjanak a szakmai zsűrinktől. Ki tudja, lehet, hogy pár év múlva éppen egy olyan előadót köszönthetünk a Mai Dal meghívottjai között, akit idén egy pályázat indít el az útján”

– mondta el Tóth Áron főszervező.

A szakmai zsűri részben a fellépő művészekből lett kiválasztva (tehát már önmagában az egy jutalom lehet, hogy elismert szakmai zsűri dönt a szövegekről), de ezen kívül összesen három díjazottat fog kiválasztani a zsűri, és egy díjazottja lesz a közönségszavazásnak. Ők először is a meghívott előadókhoz köthető ajándékcsomagot kapnak, valamint minden díjazott kap egy ingyenes belépőt a Dalszerző Expóra. Az első helyezett díja pluszban egy egyórás személyes mentoring Varga Liviusszal.

Dalszöveget benevezni az április 1. – május 15. közötti periódusban lehet ezen a linken.

A jelentkezésnek különösebb feltétele nincsen, a szervezők szeretnék a sokszínűséget és a szabadságot biztosítani az alkotások számára, de mindezt egymás értékeinek tiszteletben tartásával. Ennek értelmében egy kritérium van: olyan művészeti értékkel bíró dalszövegeket kapjanak, melyek nélkülözik a gyűlöletbeszédet és az indokolatlan trágárságokat.

A rendezvényt először streaming formában hirdették meg, de amennyiben a járványügyi intézkedések lehetővé teszik, korlátozott számban élőben is lesz lehetőség meghallgatni az előadókat, és részt venni a játékban.

Tervezett időpont: 2021. május 25. 17:00
Tervezett helyszín: Muzikum (http://muzikum.hu) MUZIKUM Klub & Bisztró
1088 Bp., Múzeum utca 7.
Facebook oldal: https://www.facebook.com/Mai-Dal-104663901600464
Esemény link: https://fb.me/e/KwvpTkYz
Jegyek: https://tixa.hu/maidal_2021

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók