Hirdetés
Hirdetés

Dal szeretetből és varázslatból – Solqlap BP és a Boogie Man

Új dallal jelentkezik a Lángolón az Emmavie londoni énekesnő-dalszerzővel kiegészült Solqlap, a 70-es évek soul-funk-jazz-ében és a 90-es évek boom-bap-sampler-hangzásban gyökerező hazai kollektíva. Okos hip-hop, Emmavie hol lehengerlően feszes, hol magávalragadóan könnyed vokáljai.

Hirdetés

A számot – csakúgy, mint a teljes EP-t – egyetlen sessionben rögzítették, a többszörös latin Grammy-díjas hangmérnök Balázs Róbert „Gizmoo” keverte, a maszterelést pedig a szintén Grammy-díjas Darcy Proper végezte.  A Boogie Man a második beharangozója annak a három számos EP-nek, amelyet a zenekar az amszterdami Wisseloord House Of Music-ban rögzített és a Noord Records gondozásában jelenik meg hamarosan vinylen.

“A Solqlap mindig is egy család marad, ez az otthonunk. Ez volt az első komoly projektünk, amit még 2010-ben együtt kezdtünk, és gyakorlatilag vele együtt nőttünk fel. Nagy utat tettünk meg idáig, és jobb együttállást elképzelni sem lehetett volna az első hivatalos EP-nk bemutatásához, mint hogy a hihetetlen és ragyogóan tehetséges Emmavie legyen rajta a közreműködő. Nemcsak úgy tekintünk rá, mint generációnk egyik legtehetségesebb és legfrissebb művészére, de nagyon hálásak és boldogok is vagyunk, hogy jó barátként a családunkban tudhatjuk”

– Bognár Szabi aka Àbáse, a Solqlap BP billentyűse.

“2016-ban Àbáse azzal a hálás feladattal keresett meg, hogy együttműködjek és lépjek egy színpadra a Solqlappel. Azonnal igent mondtam, amikor megismerkedtünk, rögtön tudtam, hogy ez a kapcsolat a mennyben köttetett. Néztem, ahogyan együtt játszanak, és teljesen elvarázsolt a muzikalitásuk és az a képességük, hogy újra és újra eszméletlen jó dalokat/ számokat rögtönözzenek. Hihetetlen az energiájuk. Elképesztő módon be tudnak húzni a világukba, ugyanakkor a lehető legjobbat hozzák ki belőled. Amikor a stúdióban találkoztunk, hogy elkészítsük ezeket a dalokat, nagyon lelkes voltam, lázba hozott. Figyeltem, ahogy ezek a srácok lehúznak egy presszót, felállnak, váltanak néhány szót, leülnek a hangszereikhez és mintha varázslat történne: a dalok szinte maguktól megszületnek. Igen, ez a dal szeretetből és varázslatból született”

– mondja Emmavie, itt meg is hallgathatjuk a végeredményt:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,005KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók