Hirdetés
Hirdetés

Cult Of Luna-koncert lesz az Akváriumban, de akinek ez nem elég, jön velük a Caspian és a Birds In Row is

Talán meglepő lehet, de a svéd Cult of Luna már több, mint 20 éve stabilan hoz ki lemezeket, de hát ez a súlyos valóság. Nem baj ez, csak a poszt-rock egyik (sőt, talán kimondható hogy az Isis mellett legfontosabb) alapzenekara valahogy még mindig szokatlannak és formabontónak tűnik, miközben már tényleg nem kéne rajta meglepődni, hogy milyen jól szól, ha egy-egy ordibáláshoz mennyire organikusan tudnak illeni hosszú percekig építkező progresszív rockos építkezések.

Hirdetés

Ezt tapasztalhatjuk meg élőben október 17-én este az Akváriumban, ahol túl nagy meglepetést már nem hozó, viszont szokásosan jó lemezüket, a februárban megjelent The Long Road North-t turnéztatják. Kommercionálisan valószínűleg most vannak a csúcson, hiszen idén már a német és a brit lemezeladási listákon is egészen szép eredményt értek el, de az elmúlt két évtized kilenc lemeze már amúgy is bőségesen biztosít elég anyagot ahhoz, hogy nagy csalódás senkit ne érhessen.

A műfaj kedvelői ráadásul nem “csak” ennyit kapnak: jön a Cult of Luna előtt a Caspian, akik a posz-rock amerikai, ennek megfelelően jóval himnikusabb és filmzeneszerűbb ágát prezentálják nagyrészt instrumentális felvezetésként, és a mindkettejüknél jóval direktebb műfajban utazó Birds in Row is kiabál majd kicsit.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,994KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók