Hirdetés

Csuklótetoválás vagy túl szőrös kéz is okozhat gondot az okoseszközöknek

Az okoseszközök szidása mindennapos dolog, de ha nem akar egy vezeték nélküli fülhallgató vagy egy okosóra engedelmeskedni, néha valóban a felhasználó a hülye. Vagyis mondjuk azt, hogy nem figyel oda eléggé, és valami apróságon csúszik el. Mondjuk, hogy nincs bekapcsolva a bluetooth.

A Huawei összegyűjtötte, melyek azok a hibák, amikbe a felhasználók rendszerint belefutnak, és amik a leggyorsabban kezelhetőek.

A cég felmérése szerint a magyar válaszadók kétharmada visel okosórát, 54 százalékuk vezeték nélküli fülhallgatót is. A legjobban az olyan eszközöket keresik, amik könnyen kapcsolódnak a telefonjukhoz, ez pedig néha a legbanálisabb ok miatt nem sikerül zökkenőmentesen.

Nincs bekapcsolva a bluetooth, vagy az eszköz egy másik készülékhez csatlakozik.

Az első probléma viszonylag egyszerűen orvosolható, a másodikra pedig az a megoldás, hogy bontani kell a kapcsolatot a csatlakoztatni kívánt eszköz és a másik készülék között. Mondjuk fülhallgató esetében a kapcsolatot bontani kell a telefonnal, vagy resetelni kell, és újrapárosítani a másik eszközzel.

Okosórákhoz pedig először le kell tölteni a gyártó alkalmazását a telefonra, utána kezdődhet a beállítás.

Fotó: Huawei

Tetoválás a csuklón és a szőrös kéz is zavaró lehet

Ha az okosóra vagy karkötő lehetetlen véroxigén- vagy pulzusadatokat mér, akkor előfordulhat, hogy nem megfelelő a viselés. Túl szoros vagy túl laza a szíj, koszos a szenzor, de kiderült, hogy a mérés nem tud megfelelően folyni tetovált bőrfelületen vagy dús szőrzetben sem.

Előfordul az is, hogy a telefon lépésszámlálója és az óra teljesen más értékeket mutat, aminek az oka, hogy eltérő módon mérnek. A telefon, mivel legtöbbet az ember zsebében van, ezért az észlelés jellemzően függőleges állású gyorsulásmérésen alapszik. Ezzel szemben az okosóráknál a felhasználó karjainak mozgását mérik, figyelembe véve az X, az Y és a Z tengely irányában bekövetkező gyorsulás változásait is. Összességében ez a módszer ad pontosabb eredményt.

Nem méri pontosan az alvást

A közlemény szerint ennek az oka lehet az, hogy alapvetően az ember nem mozdulatlanul alszik. Célszerű a nem domináns kézen hordani alvás közben az órát, vagyis aki jobbkezes, az tegye át a bal kezére. De bezavarhat, ha túl laza a szíj, vagy ha kevés a csuklómozgás, mert ekkor alvást regisztrál tévesen.

És előfordul olyan is, hogy az éjjeliszekrény vagy az asztal alvását méri, ennek pedig az az oka, hogy a karkötő a viselés észleléséhez beépített érzékelőt használ, ami a bőrről visszaverődő fényen alapszik, amit több hullámhosszon is észlel. Azonban ha az órát bizonyos felületekre helyezzük érzékelővel lefelé, akkor a felületről visszaverődő fény hasonló lehet a bőrről visszaverődőhöz, ebben az esetben tévesen viselést észlelhet és alvásadatokat rögzíthet.

Ha azonban egyik eset sem áll fenn, akkor jogos a szitkozódás, és jöhet az ügyfélszolgálatos hibaelhárítás.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,440KedvelőTetszik
2,901KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk