Hirdetés

Csúcskészülékeket öntött a piacra a Xiaomi

A Xiaomi Barcelonában, egy exkluzív sajtóesemény keretében bejelentette legújabb csúcsmodelljei, a Xiaomi 14 termékcsalád megjelenését. Az esemény mérföldkőnek számít a Xiaomi történetében, hiszen a vállalat azt ígéri, hogy soha eddig nem látott felhasználói élményt lesz képes nyújtani világszerte. Az eseményen William Lu, a Xiaomi Corporation partnere és elnöke, valamint a Xiaomi nemzetközi üzleti részlegének elnöke bemutatta a „Human X Car X Home” intelligens ökoszisztémára épülő vállalati stratégiáját.

A Xiaomi és a Leica 2022-ben tette hivatalossá az együttműködését, amelyben a felek arra vállalkoztak, hogy közös erővel újítják meg a mobil képalkotási iparágat. A Leica Summilux optikával ellátott Xiaomi 14 készülékek a két vállalat együttműködésének csúcstermékei. A két cég szerint ezek a készülékek mutatják meg igazán, mire képes a Xiaomi eddigi legfejlettebb optikai rendszere, amely a tervezés tekintetében is a prémium kategória csúcsait ostromolja, és szerintük arra hivatott, hogy megszilárdítsa a Xiaomi pozícióját a mobil képalkotás egyik vezető innovátoraként.

Xiaomi 14 Ultra

A Xiaomi 14 Ultra a hagyományos fényképezőgépekből merített inspirációt, ezért alkalmaz különleges, kör alakú kamerarendszert, amely szépen belesimul az áramvonalasan kialakított hátlapba. A készülék két színváltozatban lesz kapható: Black és White.5

A Xiaomi 14 Ultra a robusztus Xiaomi Guardian Structure köré épült, amely egy nagy ellenálló-képességű alumínium keretből, nano-technológiával előállított Xiaomi vegánbőrből és a Xiaomi Shield Glass-ból áll. Mivel egyetlen alumínium darabból áll, a Xiaomi Ultra 14 kerete 1,38-szor erősebb elődjénél. A Xiaomi által újonnan kifejlesztett nano-technológiás vegánbőr pedig még vékonyabb, még könnyebb a korábban alkalmazott anyagoknál, miközben hatszorta kopásállóbb. A Xiaomi Shield Glass, amely az innovatív All Around Liquid Display technológiára épül, újraértelmezi a kijelző fogalmát azzal, hogy minden oldalon és a sarkokban is íves, így egyesítve a lapos kijelző látványát a tapinthatóan finoman ívelt élekkel. Az elragadó képminőségről a Xiaomi által alkalmazott, elképesztő, 3200 x 1440-es felbontású, C8 WQHD+ 6.73″ AMOLED kijelző gondoskodik, amelynek pixel sűrűsége 522 ppi, a frissítési rátája pedig 1-től 120 Hz-ig terjed. És hogy a beláthatóság napfényben is tökéletes legyen, a kijelző fénysűrűsége 3000 nites.

A Xiaomi 14 Ultra egy professzionális, négy tagból álló kamerarendszert kapott, figyelemre méltó, 12 mm-től 120 mm-ig terjedő gyújtótávolsággal. Főkamerája ƒ/1,63-től ƒ/4,0-ig terjedő, fokozatmentesen változtatható rekesznyílással rendelkezik, ami a legkülönfélébb helyzetekben is megfelelő expozíciót biztosít. A készülék ultranagy, 1 hüvelykes LYT-900 érzékelője akár 14EV dinamikatartománnyal garantálja a kiemelkedő képminőséget még kihívást jelentő környezetben is. A négykamerás szettet a Leica 75 mm-es lebegő telefotó kamerája, a Leica 120 mm-es periszkópos kamera, és a Leica 12 mm-es ultraszéles látószögű egysége teszi teljessé.

A Xiaomi 14 Ultra mind a négy kamerája 8K felbontású videókat képes forgatni, 30 fps (képkocka/mp) sebességgel, ami példátlan az iparágban. A Leica optika és az 50 megapixeles szenzor egyedülálló élességű 8K videókat képes előállítani, amelyeket kiválóan lehet utólag szerkeszteni. A főkamera támogatja a 4K felbontású 120 fps sebességű és az ötszörös lassítású videófelvételeket is. Mindezeken túl, 4K felbontás, 60 fps sebesség mellett teljeskörű zoomolásra is képes. A készülék támogatja a Dolby Vision felvételt 4K és 60 fps sebességnél, sőt ilyen paraméterek mellett képstabilizációt is kínál. Egy extra mikrofon is került a készülékbe, így összesen 4 mikrofon szolgálja ki a telefont, amelyek térhatású és egy pontra irányított hangfelvételeket egyaránt képesek készíteni.

A tökéletes videóforgatás érdekében, az új Filmes mód a mozifilmekből ismert funkciókat biztosít, mint például a 2,39:1 képarány és a 180 fokos szabály, amelyek a videóknak a mozifilmekre jellemző hangulatot kölcsönöznek, a mozgásokat a filmekből ismerős finom elmosódással ábrázolják. A vadonatúj MasterCinema 10 bites Rec.2020 formátumban kódolja a HDR videókat, hogy nagyobb részletgazdagságot érjen el. Kiválóan képes rögzíteni a csúcsfényeket és árnyékokat, felülmúlva a korábbi 8 bites BT.709 szabványt, különösen HDR képernyőkön. A Rendezői (Director) mód professzionális interfészt kínál fejlett paramétervezérléssel és naplóformátumú rögzítéssel, ami az utómunkát könnyíti meg. A Xiaomi 14 Ultra-hoz külső monitorként más Xiaomi eszközök, például az új Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, párosíthatók, ami tovább fokozza a felhasználói élményt.

Xiaomi 14

A Xiaomi 14-et úgy alkották meg, hogy egy mindennapi társ legyen: mindössze 152.8mm x 71.5mm x 8.20mm méretű. Finoman ívelt hátlapja biztosítja a kényelmes fogást. A minimalista formatervet azzal érték el, hogy a hangszórót a kijelzőbe helyezték, az infravörös port pedig a hátsó kamerák mellett kapott helyet, így a készülék felső és oldalsó keretei a letisztultság benyomását keltik. Az ultravékony káva legyártásához fejlett FIAA technológiát használtak, így sikerült a panel áramköreit a kijelzőn belül integrálni. Az eredmény egy nagyon vékony, 1,71 mm-es alsó káva lett, ami azonnal megragadja a tekintetet.

A Xiaomi 14 összetett három kamerából álló kamerarendszerrel rendelkezik, amely 14-től 75 mm-ig terjedő fókusztartománnyal kínál remek fotózási élményt. A Xiaomi 14 főkamerája Leica Summilux optikai lencsét kapott, amelynek legnagyobb rekesznyílása ƒ/1.6. Ezt egészíti ki a Light Fusion 900 képszenzor és az akár 13,5 EV dinamikatartomány. A Leica 14 mm-es ultraszéles kamerájának felbontását 50 MP-re emelték, de a rendszer része egy 75 mm-es, a szakma által igen nagyra tartott, lebegő teleobjektív is, melynek minimális fókusztávolsága mindössze 10 cm.

Ami a képmegjelenítést illeti, a Xiaomi 14 egy lenyűgöző 6,36″-es CrystalRes AMOLED 1.5K (2670 x 1200) kijelzővel dicsekedhet. Ennek pixelsűrűségét is megnövelték 460 ppi-re, így a részleteket is káprázatos élességgel ábrázolja. A kiemelkedő 3000 nites maximális fénysűrűségnek köszönhetően a színek élénkek, a látvány pedig még verőfényes napsütésben is remekül kivehető. Mindezeken túl, a kijelző képfrissítési rátája 1 és 120 Hz között váltakozik, így lehet szó bármilyen tevékenységről – böngészés, olvasás, játék – a telefon gördülékenyen, gyorsan, nagy reszponzivitással jeleníti meg a tartalmakat.

A hardverről

A Xiaomi 14 sorozat a legmodernebb processzorokat, továbbfejlesztett hűtési technológiát, még hosszabb akkumulátor üzemidőt kínál, amelyek összességében kimagasló felhasználói élményt biztosítanak.

A Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra meghajtásáról az iparágvezető Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform gondoskodik, amely a sorozat elődjét a teljesítményt tekintve 32 százalékkal múlja felül, miközben 38 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt. A Xiaomi 14 sorozatot Qualcomm FastConnect 7800 chipkészlettel látták el, amely a Wi-Fi 7-nek is kiemelkedő, 320MHz-es kapacitást biztosít. A Xiaomi 14 Ultra egy lépcsőfokkal a High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link fölé lépett, az elérhető legszélesebb csatornát és a legalacsonyabb késleltetést biztosítva, amivel forradalmasította a több eszköz között létesített, nagysebességű konnektivitást.

Mindkét készülék megkapta a Xiaomi IceLoop hűtőrendszerét, így egyedülállóan hibamentesen működnek és a legnehezebb feladatokkal is könnyen megbirkóznak, mint amilyen a videófelvételek készítése, a digitális fotográfia, a valós-idejű MI-szolgáltatások működtetése, és az intenzív játék. A Xiaomi 14 Ultra az új Xiaomi Dual-Channel IceLoop rendszerrel szintet lépett. Ez egy második, dedikált hőcsatornát is biztosít kifejezetten a kameramodul számára, hogy a fotózás és a videófelvétel minden eddiginél gördülékenyebben menjen.

Ami az akkumulátort és a töltést illeti, a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra készülékek Xiaomi Surge akkumulátor kezelő rendszert kaptak, amely garancia az egésznapos, megnövelt üzemidőre. A Xiaomi 14 energiaellátásáért egy 4610mAh-s akkumulátor felel 90W HyperCharge gyorstöltéssel, illetve 50W-os vezeték nélküli töltéssel. A Xiaomi 14 Ultra-t egy nagy 5000mAh-es akkumulátor működteti, amelyhez egy 90W-os hipertöltő és a legújabb 80W-os, vezeték nélküli, turbótöltés tartozik.3

Xiaomi HyperOS

Xiaomi 14 sorozat a Xiaomi HyperOS elnevezésű, csúcsminőséget képviselő operációs rendszerrel együtt érkezik, amely az elmúlt hét év fejlesztői munkájának a gyümölcse. Ezt, a felhasználót a középpontba állító rendszert a „Human X Car X Home” okos ökoszisztéma részeként alkották meg, négy fő célra koncentrálva: teljesítményoptimalizáció, eszközök közötti intelligens kapcsolat, proaktív intelligencia és teljeskörű biztonság. A Xiaomi HyperOS révén a Xiaomi 14 sorozat készülékei egy késleltetésmentes és egyszerűen működő operációs rendszert nyújtanak a felhasználóknak, amely továbbfejlesztett fájlkezelőt és memóriakezelő képességeket, újratervezett grafikus alrendszereket, megújult felhasználói felületet, eszközök közötti zökkenőmentes kapcsolatot, valamint fejlett kiberbiztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál.

A Google Fotókkal való integráció lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonságos csatornákon keresztül tölthessék fel ide fotóikat és videóikat a Xiaomi Galérián belül. A felhasználók ezen kívül könnyedén megtekinthetik és szerkeszthetik, valamint meg is oszthatják a Google Fotókkal szinkronizált tartalmaikat, ugyancsak a Xiaomi Galérián belül maradva. Ez a funkció a nemzetközi piacokon 2024 tavaszán válik elérhetővé a Xiaomi készülékein.

A Xiaomi 14 sorozat nagyban támaszkodik a legmodernebb, mesterséges intelligencia alapú megoldásokra, amelyek szintén részei a Xiaomi HyperOS operációs rendszernek, és okosfunkciók széles választékával könnyítik meg a felhasználók mindennapi életét. A nagy MI-alapú modellek több rendszeralkalmazásba is beépültek, és könnyen használható, intelligens szolgáltatásokat kínálnak. Az MI Feliratozás funkció például valós időben feliratozza az élőbeszédet egy videó-hívás közben. Az MI Album Search az élő, természetes beszédet feldolgozva teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy megkeressék a fotóikat a gyűjteményükben – csak meg kell adniuk, hogy mit keresnek. Az MI Portré fejlett algoritmusokat használ ahhoz, hogy meglévő képekből egy teljesen új portréképet állítson elő. Az MI Kiterjesztés (Expansion) szintén meglévő képi elemekből építkezve állít elő új, kreatív tartalmakat.

A proaktív intelligencia is a Xiaomi céljai között szerepel, amelyet a vállalat a Xiaomi HyperMind segítségével kíván elérni. Ez azt jelenti, hogy a készülék képes magától „kitalálni” a felhasználó igényeit és ezekre válaszreakciókat ad. A Xiaomi HyperMind a készülékek azt a képességét használja ki, amellyel négy alapvető dolgot képesek nyomon követni: a környezetükben bekövetkező változásokat, a látható és hallható dolgokat, és a felhasználójuk magatartását. Ezekből tudnak következtetni a felhasználó preferenciáira, és tudnak alkalmazkodni annak igényeihez. Például, ha a felhasználó időről-időre felgyújtja a villanyt a nappaliban, azzal egyidőben, hogy kinyitja az ajtó okos-zárát, a Xiaomi HyperMind egy idő után automatikusan el fogja indítani a világítást a szobában, mihelyt felismerte ezt a felhasználói szokást, és miután ehhez a felhasználó is hozzájárult.

Tavaly október végén jelentette be a Xiaomi, hogy teljesen megújítja a vállalati stratégiáját. Ennek értelmében a Xiaomi „okostelefon és AIoT platform” fejlesztőből „emberközpontú okoseszköz, -autó és -otthon” (Human x Car x Home) fejlesztővé alakul át, ezzel pedig az autók a Xiaomi stratégiájának egy új és meghatározó komponensévé váltak. A Xiaomi 14 megjelenésével egyidőben ezért a vállalat több más IoT eszközt is bemutatott, többek között a Xiaomi SU7 elektromos autót is. Az összes eszközt a Xiaomi HyperOS működteti és köti össze. Az új termékek tovább erősítik a Xiaomi vezető szerepét a technológiai innováció terén. A portfólió bővülése aláhúzza a Xiaomi rendíthetetlen elkötelezettségét az innováció és a kivételes felhasználói élmények megteremtése iránt.

Jött tablet is

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 tabletet úgy alkották meg, hogy képes legyen megfelelni a legszigorúbb hatékonysági elvárásoknak, ezért egy nem mindennapi kijelzőt és a felhasználói élményt fokozó funkciókat kapott. Az eszközt egy 12,4 hüvelykes, 144 Hz képfrissítési rátával rendelkező, 3:2 oldalarányú, 3K kijelzővel látták el. A tabletet ezért kényelmes olvasni, és azon keresztül szórakoztató tartalmakat megtekinteni, így mind a munkához, mind a kikapcsolódáshoz kiválóan alkalmas. Az eszköz képmegjelenítési minőségéhez járul hozzá a megnövelt, 3048 x 2032-es felbontás és az ugyancsak meggyőző, az egy hüvelyknyi területre eső 294-es pixelsűrűség (PPI). A kép ezért kristálytiszta és éles, ami jól jön szövegek olvasása, nagyfelbontású képek szerkesztése, vagy éppen játék közben. A 10 000 mAh-es, erőteljes akkumulátorral felszerelt, ultragyors 120W HyperCharge funkcióval kiegészített készülékkel a felhasználók a hosszabb akkumulátor élettartam mellett rövidebb töltési időt is élvezhetnek.

A Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 villámsebesen, hatalmas teljesítményt felmutatva működik a 4nm-es Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platformnak köszönhetően. Ez a hardver a Xiaomi HyperOS-szel párosulva teszi képessé a Xiaomi Pad 6S Pro-t arra, hogy három forradalmian új funkciót futtasson. Ezek a Home screen+, a Cross-device kollaboráció, valamint a Xiaomi Smart Hub, amelyek új szintre emelik az interkonnektivitást. A Home Screen+ lehetővé teszi a felhasználónak, hogy kapcsolatba lépjen az okostelefonjával közvetlenül a tablet interfészén keresztül, így a tableten válaszolhat SMS-ekre és hívásokra. A Cross-device Notes applikáció funkciója az okostelefonok kamerájával lép kapcsolatba, így a felhasználó közvetlenül tud képeket beágyazni a tableten futtatott jegyzeteibe és dokumentumaiba, könnyedén állítva elő szemet gyönyörködtető anyagokat. Az irányító központ – a Xiaomi Smart Hub – összesen legfeljebb hét eszközhöz, Xiaomi AIoT termékekhez, tud kapcsolódni egyidőben, így a hálózat mindig kényelmesen hozzáférhető. Az Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 az állományok megosztását az NFC-re épülő „Tap to Share” funkcióval teszi még egyszerűbbé és gyorsabbá, ezzel is fokozva a felhasználói élményt. Akik tartalmakat szeretnének előállítani, a Kamera applikáció Rendező (Director) módját fogják elővenni, amely a tabletet egy professzionális vezérlő eszközzé alakítja át, közvetlenül kapcsolódva az okostelefonhoz, így a fontos pillanatokat kimagasló minőségben és könnyedséggel lehet majd megörökíteni.

A Xiaomi Pad 6S Pro 12.4-et egészíti ki a sokoldalú Xiaomi Focus Pen és a Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad Keyboard, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az eszköz egy valódi, hordozható munkaállomássá alakuljon át.14 A Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad Keyboard először tartalmaz érintőpadot is – ennek segítségével a felhasználók könnyebben tudnak fájlokat kiválasztani, és például videókat nagy precizitással szerkeszteni. Az újratervezett Xiaomi Focus Pen nem kevesebb, mint 8192 különböző nyomásérzékelési szintet különböztet meg, a mintavételi rátája pedig 240 Hz-es, ami lehetővé teszi azt az egyedülálló írási élményt, amit az eszköz kínál. Az érzékenységét tovább fokozza az ultraalacsony, mindössze 5 ms-os késleltetés, ami érezhető különbséget jelent a korábbi változatokhoz képest.15 Egy többfunkciós Spotlight gomb is került az eszközre, amely a Xiaomi Focus Pen-t az íráson túlmutató funkciókra is képessé teszi – például a gyors képrögzítéshez, jegyzeteléshez nyújt segítséget, anélkül, hogy a kreatív folyamatot meg kellene szakítani.

És akkor az órák

A Xiaomi Smart Band 8 Pro az elődeinél jobban testre szabható funkciókat kínál, képes nyomon követni többféle sporttevékenységet, figyeli a testi folyamatokat és több egyéb funkciót is kínál, amelyek nemcsak a felhasználói élményt fokozzák, de a mindennapi életet is megkönnyítik.

A Xiaomi Smart Band 8 Pro új, 1,74”-es AMOLED kijelzőt kapott, amelynek a képfrissítési rátáját 60 Hz-re, a felbontását pedig 336×480 pixelre növelték. Az okoskarkötő kimondottan vékony és könnyű: mindössze 9.99 mm a vastagsága és 22,5 gramm a súlya. A divatos megjelenésű eszköz tokja fémből készült, a kijelzőjét Corning Gorilla Glass Victus védi.

A készüléket egy fényérzékelővel is ellátták, amely révén a kijelző megvilágítása automatikusan alkalmazkodik a környezeti fényviszonyokhoz, vagyis erős napfényben is jól kivehető marad.

Azért, hogy a használata egyszerű legyen, ugyanakkor a megjelenése mindig illeszkedjen viselője ruházatához és stílusához, a Xiaomi Smart Band 8 Pro az órához mindkét oldalán kapcsolódó, gyorsan leoldható szíjakkal érkezik. Maga az okoskarkötő fekete vagy ezüst színű, a pillanatok alatt cserélhető szíjak anyaga és színe pedig rendkívül változatos, hogy még inkább megfeleljenek használójuk egyéni ízlésének. Azért, hogy még inkább személyre szabható legyen, a Xiaomi Smart Band 8 Pro több mint 200 féle óra számlapot kínál – például játék tematikájú óralapok is vannak közöttük – ami még élvezetesebbé teszi a viselését.

A Xiaomi Smart Band 8 Pro professzionális módon képes a sporttevékenységeket nyomon követni: több mint 150 sport mód közül lehet választani, különböző edzésmódokkal és egyéb egyéni preferenciákkal kiegészülve. Az okos futás funkció lehetővé teszi a kívánt sebesség beállítását. Ilyenkor a készülék figyelmezteti a viselőjét, hogy változtasson a tempóján, hogy a kívánt sebességet tartani tudja. Az óra 10-féle futó edzési módot is felkínál, tudományos igényű útmutatást nyújtva az edzések közben. Mindezeken túl, a beépített 3D-s, gyakorlatokat bemutató animáció megtekintésével ellenőrizhető, hogyan kell végrehajtani a bemelegítést, a nyújtást, ami megfelelő módon felkészít az edzésekre.

Az okos karkötő egészségfigyelő funkciókat is kínál. A továbbfejlesztett, négycsatornás érzékelő figyeli a pulzust a teljes nap folyamán és szolgáltat valós idejű adatokat.

A Xiaomi Smart Band 8 Pro karkötőbe egy 289 mAh-es akkumulátort építettek, amely elődjénél 23%-kal hosszabb üzemidőt biztosít. Ez azt jelenti, hogy tipikus használat mellett, akár 14 napig marad üzemképes, 2 nappal múlva felül elődjét, így ritkábban van szükség a töltésére. A készülékben egy GNSS helymeghatározó is működik, a felhasználó így akkor is nyomon tudja követni a pozícióját, ha épp nincs nála a telefonja. Az 5ATM tanúsítvánnyal rendelkező Xiaomi Smart Band 8 Pro több más hasznos funkcióval is bír, például Alexa hangutasítás és telefonkereső funkció is segíti a felhasználót a mindennapokon.

A Xiaomi Watch S3 egy többfunkciós okosóra, ami megjelenésében a klasszikus órákat idézi, így egyszerre elégíti ki a felhasználók esztétikai és praktikum iránti igényét.

Az Xiaomi Watch S3 nagy méretű, 1,43”-es AMOLED kijelzője kerek, könnyű alumínium-ötvözet keretbe került, ami a klasszikus órákra emlékeztet. A készülék megjelenése rendkívül sokféleképpen testre szabható: nemcsak a szíja, hanem a lünettája is cserélhető. Csak el kell tekerni a lünettát, és a felhasználó már a helyére is pattinthat egy másik, egyedi tárcsát, amely az adott óralaphoz illik. Az óra támogatja a portré alapú automatikus óralap készítést, vagyis a felhasználó információkat adhat hozzá a portréfotójához, hogy ebből egyedi, személyes óralapot hozzon létre, kiegészítve a már rendelkezésre álló több mint 180 számlapot.

A Xiaomi Watch S3 – az erőteljes Xiaomi HyperOS rendszernek köszönhetően – meggyőző teljesítménnyel rendelkezik, így gyorsabban kapcsolódik más eszközökhöz és jobban szinkronizálja az információkat, ami tovább fokozza a felhasználói élményt. Az óra erős akkumulátort kapott, így akár 15 napig marad üzemképes. Ráadásul, gyorsan újra is tölthető: már öt percnyi töltés is elegendő ahhoz, hogy az óra akár két napon át működőképes maradjon. A felhasználók egy másik újdonsággal is a Xiaomi Watch S3-ban találkozhatnak először: a felhasználók egykezes mozdulatokkal tudnak végrehajtani egyedi műveleteket. A csukló különféle mozdulataival utasíthatják az órát arra, hogy utasítson el hívásokat, mutassa meg az időjárás előrejelzést vagy épp készítsen fotót.

A Xiaomi Watch S3 több mint 150 különböző sport módot ismer, amelyek között újdonságként megjelentek a téli sportok is, amelyek a készülék nemzetközi változatában most debütáltak. A síelést egy továbbfejlesztett vevőkészülék (antenna) támogatja, amely minden eddiginél pontosabban képes meghatározni a felhasználó pozícióját az L1+L5 kétsávos GNSS segítségével. Az óra 10 különböző futó edzési módot is kínál, alkalmazkodva a futó egyedi teljesítmény szintjéhez és célkitűzéseihez – például, hogy az állóképesség növelése vagy zsírégetés-e a célja.

Az okosóra egészségfigyelő funkcióban is szintet lépett: a pulzust már 12 csatornás érzékelővel méri, ami minden eddigi verziónál pontosabb eredménnyel szolgál. A készülék ezen kívül az alvás minőségét egy állattal (Sleep Animal) szimbolizálja, ami érdekesebbé, érthetőbbé teszi az alvás értékelését. Miután az óra hét napon át figyelte viselője alvási szokásait, egy állatot jelenít meg, amely a legjobban kifejezi a felhasználó állapotát – a megismert mintázat alapján.

A Xiaomi AIoT eszközeit gyarapítja tovább a Xiaomi Watch 2, amely sok-sok funkcióval és divatos megjelenésével teszi boldogabbá viselőjét.

A készüléket a Google Wear OS működteti, ami könnyű kezelhetőséget és hibamentes működést biztosít. A leggyakrabban használt applikációk közül ötöt futtat, és további több mint 200, harmadik féltől származó applikációt támogat. A nagyobb gyorsaság és hatékonyság érdekében, a Xiaomi Watch 2-t a Snapdragon W5+Gen 1 Wearable platform hajtja meg. A kétmagos architektúra nagy teljesítményt tesz lehetővé és az üzemmódok közötti automatikus váltásnak köszönhetően a fogyasztása is alacsony. A 495 mAh-es akkumulátor így akár 65 órás üzemidőt biztosít tipikus használat mellett, úgy, hogy az óra tárkapacitása is hatalmas, 32 gigabájt.

A vékony és divatos megjelenésű Xiaomi Watch 2 kijelzője 1,43″-es AMOLED, kerete alumínium ötvözetből készült. A készülék súlya 37 gramm, vagyis viselése sportolás és alvás közben is kényelmes. Az okosóra fekete és ezüst szíjakkal lesz kapható és számos kiegészítő is elérhető lesz hozzá, melyeket a termék doboza nem tartalmaz.

A Xiaomi Watch 2 távoli fényképkészítésre is képes lesz, ami szintén egy újdonság: lehetővé teszi, hogy a felhasználó közvetlenül a csuklóján tekinthesse meg a mobil fényképezőgép által továbbított képet, mielőtt elindítaná a videófelvételt, vagy exponálna. Ezt a funkciót a fotózás szerelmesei fogják leginkább értékelni.

Mindezeken túl, a Xiaomi Watch 2 több mint 160 sportmódot támogat, köztük a téli sportokat is. Képes rögzíteni a megtett távolságot, az átlagos sebességet minden egyes lesiklás esetében, azok útvonalát akár térképen is képes megjeleníteni. A kétsávos L1+L5 GNSS segítségével a felhasználó pontosan meghatározhatja a helyzetét havas tájon, vagy bármilyen más környezetben. A Strava-val kötött partnerségnek köszönhetően, a Xiaomi Watch 2 kapcsán a vállalat a Suuntoval is együttműködésre léphetett. Ez a felhasználóknak azt jelenti, hogy a sporttevékenységből és alvásból származó Mi Fitness adataikat szinkronizálhatják a Suunto applikációkkal, így az adatrögzítés folyamatos lehet a Xiaomi Watch 2 használata közben.

A továbbfejlesztett, 12 csatornás érzékelőnek köszönhetően a Xiaomi Watch 2 rendkívül precízen rögzíti a pulzust. Az ugyancsak továbbfejlesztett alvásmonitoring már a vér oxigénszintjét és a légzési adatokat is számításba veszi azért, hogy egy igazán átfogó elemzést tudjon nyújtani az alvás minőségéről – ezt jeleníti meg az állat szimbólummal. Miután hét napon át folyamatosan figyelte viselője alvási szokásait, az óra előállítja a felhasználó egyedi „alvó állat” (Sleep Animal) szimbólumát, amely – az elmúlt hét nap mintázatára támaszkodva – a legjobban fejezi ki viselője állapotát.

Hazai árak és elérhetőségek, promóciós ajánlatok:

  • A Xiaomi 14 12GB+512GB tárhelyváltozatban, 399.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható március 1-től a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.
  • A Xiaomi 14 Ultra 16GB+512GB tárhelyváltozatban, 599.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható várhatóan április elejétől a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül
  • A Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 várhatóan áprilistól lesz elérhető a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.
  • A Xiaomi Smart Band 8 Pro: 34.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható márciustól a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.
  • A Xiaomi Watch S3 64.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható márciustól a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.
  • A Xiaomi Watch 2 pedig 89.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható várhatóan áprilistól a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

A Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra négy generációnyi Android rendszerfrissítést, valamint 5 évnyi biztonsági frissítést kínál. Mindkét készülék felhasználói hat hónapig jogosultak a 100GB Google One felhő igénybevételére fájlok tárolásához, és 3 hónapon át használhatják ingyen a YouTube Premium szolgáltatást, így reklámok nélkül élvezhetik a YouTube és YouTube Music app tartalmait.

Xiaomi 14 okostelefon vásárlása esetén a vásárlók egy ráadás Xiaomi Instant Photo Printer 1S Set-et kapnak a vásárlással egyidejűleg a promócióban résztvevő partnereknél a promóciós időszak alatt (2024. március 1-17., vagy a készlet erejéig).

A promóció részleteiről és az akcióban résztvevő partnerekről a xiaomiofficial.hu weboldalon olvashatnak a későbbiekben.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,938KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,680FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk