Hirdetés
Hirdetés

Csalogány – Premieren és dalról dalra a The Blind Siberian új EP-je

A Neon Pages EP megjelenését követően a The Blind Siberian tagjai elvonultak és elkezdték írni az első nagylemezüket.

„Úgy gondoltuk, hogy egyre jobban a post rock/metal irányába szeretnénk eltolni a zenéinket – legalábbis a nagylemez vonatkozásában biztosan – így a synthwave vonalat – bár nagyon szeretjük – egy időre biztosan parkoltatjuk.”

Hirdetés

Közben sikeresen pályáztak a Petőfi Nagylemez Program pályázatára, ahol egy EP elkészítésére kaptak lehetőséget Iamyank közreműködésével.

„Yank volt annyira jó arc – és tetszett is neki, amit csinálunk – hogy végül nem az EP, hanem a nagylemez elkészítésében lesz a segítségünkre. Mostanra a felvételek lezárultak, már csak az utolsó simítások hiányoznak és hamarosan várható a megjelenés.”

Azonban a nagylemez munkálatai alatt, közben, és mellett is rengeteg ötletük született, így gondolták, kipróbálják, hogy milyen az, amikor nem kizárólag instrumentális zenét készítenek, illetve milyen az, amikor Rácz Zoltán billentyűs énekel.

„Így született a „Csalogány”, ami egy újabb oldalunkat igyekszik megmutatni. A dalszövegek Petőfi Sándor verseinek felhasználásával készültek, a számok hangulatukban, egymás után hallgatva egyre komorabbá válnak.”

Mind a három számhoz készítettek visualisert is.

A Csalogány EP dalról dalra:

Csalogány: „Az én szerelmem” című vers részletének megzenésítése. A refrén-t mi írtuk, igyekeztünk Petőfi stílusát, versének hangulatát a legjobban megragadni.

Fergeteg: „Lennék én folyóvíz…” vers részletének megzenésítése.

Vész: A „bujdosó” című vers megzenésítése. Baljós hangulatú, vikingek utánérzés.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,003KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,870FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók