Hirdetés

Garcia és Bjork csak koncerten használhatja a Kyuss Lives! nevet

Korábban már írtunk arról, hogy Josh Homme és Scott Reeder névhasználati pert indított John Garcia és Brant Bjork, azaz a Kyuss Lives! ellen, aminek a bírósági tárgyalása most fejeződött be. Ennek értelmében semmilyen felvétel nem jöhet ki Kyuss név alatt, még úgy sem, ha valami csatolmányt hozzátesznek, szóval a februárban bejelentett Kyuss Lives!-koncertlemez sorsáról sem lehet tudni. A bíróság azt megengedte, hogy a zenekar továbbra is használhassa élő fellépéseiken a nevet, de kizárólag akkor, ha a Kyuss és a Lives! ugyanazzal betűtípussal, betűmérettel szerepel a szóróanyagokon és reklámokon.

Homme-ék akkor indítottak peres eljárást Garcia és Bjork ellen, mikor a két zenész megpróbálta levédetni a Kyuss brandet, és ezzel megszerezni minden jogot a Kyuss névvel kapcsolatban. Bjork ennek pont az ellenkezőjét állítja, mondván Homme volt az, aki az ő távozása után azonnal levédette a Kyuss nevet, ezzel kisajátítva minden kereskedelmi jogot az együttessel kapcsolatban. Björk szerint Homme és Reeder akarják bezsebelni az összes pénzt, amit Garciáék a Lives!-zel keresnek, illetve egyáltalán nem akarnak részt venni a projektben, aminek még a létezését sem tartják kívánatosnak. Sőt, Bjork szerint az egész Kyuss azért oszlott fel annak idején, mert Garcia összeveszett Homme-val a névhasználati jogon. A bíróság ennek ellenére – és a benyújtott dokumentumok alapján – Homme-nak és Reedernek adott igazat, és azt tanácsolták Bjorkéknek, hogy érdemes lenne átnevezniük a projektet a későbbi problémák elkerülése érdekében.

A Kyuss Lives! eredetileg azért alakult meg, hogy John Garcia énekes, Brant Bjork dobos, illetve Nick Oliveri basszusgitáros (tehát a klasszikus felállású Kyuss háromnegyede, kiegészülve egy Kyuss tribute csapatból érkező gitárossal, Bruno Feveryvel) így népszerűsítsék saját szólózenekaraikat. Garcia a Lángoló Gitároknak adott interjújában ezt meg is erősítette, és Oliveri is pont amiatt lépett ki a Kyuss Lives!-ből, mert szerinte nem a megbeszéltek szerint haladt a projekt. Garcia és Bjork viszont a Lives! nagy sikerének hatására már koncert- és stúdióalbumot terveztek, ez dőlt most dugába a bírósági határozat által.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló