Creed és Drago Jr. visszavágóra készül – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Rocky totálisan megszállta az HBO GO-t, a Netflix kínálatából pedig minőségi magyar filmet is sikerült beválogatnunk.

Hirdetés

Creed II. (2018 / akció/dráma)

33 év telt el azóta, hogy Rocky Balboa a Szovjetunióban kiütötte Ivan Dragót, majd a dadaista elemekben nem szűkölködő meccs után kirobbantotta a peresztrojkát. A nonstop közléskényszerrel bíró orosz egy nap feltűnik Rocky éttermében, ugyanis elérkezettnek érzi az időt a visszavágóra. Na, nem egy infúzióállványos-katéteres geronto-Mortal Kombat keretében. Ivan ágyékának morózus gyümölcse, Viktor ugyanis a Rocky által mentorált Adonis babérjaira pályázik, ezért kihívja Apollo fiát. (HBO GO)

Rocky 40 éve: Egy legenda születése (40 Years of Rocky: The Birth of a Classic – 2020 / dokumentumfilm)

És ha már az egzotikusan artikuláló bokszlegenda szóba került, említsük meg a dokumentumfilmet, mely bemutatja születését. Nem kell szociálpszichológusnak lenni, hogy megfejtsük, mi volt a csóróságból és a megvetettségből kitörő karakter sikerének titka, és hogy mindez hogyan rímelt Sylvester Stallone karrierjére. Annál érdekesebbek viszont a színész személyes memoárjai, melyekben felidézi a színfalak mögötti jeleneteket és a kollégáihoz fűződő sztorijait.

Örök tél (2018 / dráma)

Az utóbbi évek magyar filmes felhozatalában, ha ritkán is, de tetten érhető egy igen szürreális jelenség: történetesen, hogy a rendező ismeri a közeget, melyről filmet forgat, a néző pedig elhiszi a látottakat. Ezzel szembesülhetünk az Örök tél esetében is: 1944 decemberében szovjet katonák elviszik egy sváb faluból a munkaképes nőket. (Tudniillik a svábokat kiáltják ki bűnbaknak a náci megszállásért, ami egyenértékű azzal, mintha az argentin válogatottat kivégeznék a Vad angyalért.) Egyikük, Irén a munkatáborban már-már feladná harcot, ám megismerkedik egyik fogolytársával, Rajmunddal, aki túlélési praktikákkal látja el. (Netflix)

Kísértő múlt (Things Heard & Seen – 2020 / horror/dráma)

Filmes berkekben a magyar változat munkatársai élet és halál urai: elég egy közepesen pusztító címadás, és jobban elveszik a néző kedvét az adott filmtől, mintha három Adam Sandlert szerepeltettek volna benne. A Things Heard & Seen ékes példája ennek, pedig valójában egy viszonylag egyedi horrorról van szó: Cathrine férje egy vidéki egyetemen kap állást, így a család költözni kényszerül. Új házukban pedig mintha idegen entitások flangálnának – ám a horrorklisé-generátor ezen a ponton szerepet téveszt. A kísértetek kimondottan jófejek, mint Casper vagy Slimer a Szellemirtókból, az ártó lények pedig csak akkor tesznek nagyvizitet a túlvilágról, ha egy hasonlóan genny alakra akadnak az élők között, mint ők maguk. (Netflix)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
747FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés