Hirdetés

Club Venszdéj #8

Ambivalens lett az e heti gyűjtés, vagy puha ambient hangokat hallasz, vagy harkór partizenéket, az átmenet valahogy kimaradt. Új Calvin Harris-szám, Radiohead és Digitalism overkill, Ladyhawke, The Virgins, dirty Disco Youth remixek a világ körül. Szubjektív szűrőnkön újfent a blogoszféra, jobbat találtál? Alázz be alant!

A We Plants Are Happy Plants  (>>>) azt hirdeti, hogy 2009 NEM a minimal éve. Szemtelenkedésképp kezdjük a heti gereblyézést ezzel a jóleső minimállal Gui Boratto jóvoltából. És ha már WPAHP, épp mostanság jelentkezett a magyar Ektiv melancho-fenegyereke egy új szerzeményével, Bluebird címen. Az eurodance kezdés WTF, de a szám remek klubhangulatot visz a hátán.

Itt pedig egy kiadatlan remix a Spank Rockos XXXChange-től amit a New York-i The Virgins nevű indie zenekarnak készített – a kiadó végül is visszadobta mert „túl táncos volt”. Nahát!

A talkbox és/vagy Daft Punk-rajongóknak ajánljuk ezt a FutureCop remixet Ghosthustler stúdiójából.

Az In Rainbowsról kimásolt Radiohead-szám, a Reckoner ismereteink szerint még nem élt meg túl sok remixet, ha mégis, elnézést a tudatlanságért (és a jókat lehet linkelni mert érdekel). Ez itt azonban minden bizonnyal sok közül is kiemelkedne a maga enyhén paranoid ambientes hangvételével. Kívánjunk együtt jobb kedvet az elkövető Three Leaves And a Headnek, mert hallhatóan szüksége lenne rá. Az pedig, hogy milyen egy igazán rossz ötlet, definiáljuk mondjuk így. Reckoner és J.Timberlake My Love mashup.

És azt ki gondolta volna a megjelenése idején, hogy a  Nude ilyen hálás remix alap lesz – de amikor sayCet verzióját hallgatjuk, csak egyetérteni tudunk a postoló Ohh Crap!-pel abban, hogy ez tényleg egy kísérteties altató lett így. Nemkülönben a szintén postolt Anoraak újradolgozása. 

Tekintettel a soványka heti termésre pedig egy igazi kuriózum régebbről, ha nem ismered röhögni fogsz. Nude – vincseszterek és nyomtatók analóg zajára komponálva.

Ladyhawke-remixek is jönnek sokfélék – ezt például a szintén asztrál sztárbagázs Cut Copy készítette. Vélhetőleg lokálpatriotizmus.

Vannak azok a fajta számok amik otthon hallgatva kifejezetten idegesítőek, de hangfalból 300 ember között szórakoztatóak. Ez a logika ellentmond annak, hogy közzetegyük itt az Audio Bullys Dope Fiend című számának remixét, de hát látjátok, mégis itt van. Egyetlen mentségként felhozakodnánk az ízes angolsággal elhangzó Ajv Gadit! Felkiáltással.

Ebből a postból meg megint nem értünk egy nyomorult kukkot se, de a 3 verzió a (<<<) Digitalism Taken Away című számához nagyszerű. A Gooseflesh táncoltat, az ULTRNX torzít, a Popular Damage munkájáról pedig nemigen tudjuk eldönteni hogy ez most nagyon előre nagyon vissza szándékozik mutatni. 

Ez a dal Calvin Harristől már nem is számít újnak, a szilveszter éjjel Sydney-ben debütált I’m Not Alone azonban régivágású klubsláger, megint csak figyelemreméltó ízes angol(skót)sággal. Az ő új albuma a nagy sikerű előző I Created Disco után 2009 közepére várható. 

A végére pedig egy kis kedvcsináló a Dirty Disco Youth közelgő budapesti bulijához. One, Two, Three, Zero, Bleep!

És te mégis jobbat találtál a héten? Komment!

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
691FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

“A depresszió nem divat, hanem betegség” – Premieren az ICENAP új videója

A Dispirit a legelső dal volt, melyen a zenekar dolgozni kezdett a tavalyi megalakulás után.

Színtiszta művészet – Meghallgattuk az új Enslaved-lemezt

Minden Enslaved lemez a legnemesebb értelemben vett művészetről szól, ez is.

Rögtön két játékban indul a magyar e-sport csapat

Ilyenre még világszinten sem volt példa.

David Guetta a Széchenyi fürdőből csapatja majd az MTV EMA-en

Palvin Barbara és Guetta közösen fogja elkalauzolni a nézőket a főváros és Magyarország legszebb pontjaira, mondja a közlemény.

Fehér babák – Premieren a Folkfonics Cseh Tamás-feldolgozása

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalszerző páros nagyjából hasonló korban alkotta meg a Fehér babákat, mint amilyen idősek a Folkfonics zenekar alapítótagjai voltak a...