Hirdetés

Club Venszdéj #7

Talán kisebb volt az e heti pörgés a blogokon, már az új Yeah Yeah Yeahs és a N.A.S.A.-t leszámítva, de azért értékes dolgokban most sincs hiány. A valószínűleg kávén és speeden élő DiscoTech ontja magából a prof remixeket, úgy mint Radiohead, vagy Rolling Stones, mások az Ace Of Base-t piszkálják. A skandinávok melankolikus elektronikát tesznek az asztalra, Amerikában pedig 40 éves nashville-i country-t tárnak fel. Aztán pedig pszichedélia és glam! Itt az eheti zenei blogoszféra szubjektív szűrése. Jobbat találtál a héten? Komment!

Rögtön az elejére az eheti egyik legfrankóbb. A  the recommender-hez került fel a mostanság hiperaktivitást mutató DiscoTech legutóbbi remixeiből jópár. Kedvencünk egyértelműen a Radiohead chilles club-trance újraértelmezése, de van itt még Rolling Stones, Michael Jackson, The Clash, hogy csak a legnagyobbakat említsük, és csak egy párat.

Vannak helyek ahol komoly ötletek vannak egy-egy új klub felfuttatására és bepromózására. Persze, vannak helyek ahol ezekre pénz is jut. Itt egy videó egy Miami székhelyű csehó reklámozására, a menő Designer Drugs duó egyik fele is meghal a végén, a zenéről pedig Rob Zombie gondoskodik. Fun.

Ace Of Base, valaki? A Disco Villains szerint igenis van létjogosultsága 2009ben nnek a tragédiának. Így persze emészthető, na de akkor is. Ace Of Base?!

Megint a The Fray-től hangos a világ, pedig a How To Save A Life milyen idegesítő volt még újkorában is. Ezt a verziót maga Kanye West készítette, a Heartless című számból, és fogalmazzunk úgy, hogy még mindig jobb, mint.

A skandináv elektronika szerelmeseinek (is) ajánljuk ezt a remek grandiózus zongorázós-pumpálós darabot a svéd Kalle J jóvoltából. 80’s at it’s finest, a dal címe  I Sykdd Av Mörkret.

Itt a Club Venszdéjnél van egyfajta stikk a (főleg régebbi) country zenékkel kapcsolatban. Na persze csak így felületesen, valami szóljon szinten, de talán ilyen formában többen is vagytok így a country-val. Ha igen, valószínűleg örömötöket lelitek eben a pár sample számban, ami egy újonnan megjelnt gigászi, 60as, 70es évekből származú Nashville-i country-ritkaság gyűjtemény apropóján került fel a netre. Ilyen vicces neveket hagysz ki, mint Little Jimmy Dempsey (aki a Walk The Line-t játsza), ha nem lépsz.

És azok számára akik húzzák a szájukat, hogy nincsenek is épkézláb remixek, se mashupok, álljon itt az amerikai A plus D által készített David Bowie és MGMT mashup. Előbbitől az azóta is minden idők legjobb albumcímét birtokló The Rise And Fall Of Ziggy Stardut And The Spiders From Mars lemezről szerepel a Lady Stardust felvétel, utóbbitól a hálás remix alap Kids.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

De az igazi nyertes a Xiaomi, akik felkerültek a dobogó harmadik fokára.

a Talayapa project – Premieren és dalról dalra a Trottel új lemeze

A Trottel Records a Trottel zenekar klasszikus sorlemezeit (nem feltétlenül időrendben) elkezdte újramasterelve kiadni LP-n, tavaly ősszel a The Same Story Goes On, idén...

Világjárvány idején is lehetnének koncertek a Restart-19 kísérlet eredményei szerint

A kísérletben több ezer önkéntes bevonásával tartottak koncertet a lipcsei Quarterback Immobilien Arenában.

The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition) – Új dal és klip Rob Zombie-tól, jön a lemez is

The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy címmel február 12-én jelenik majd meg.

A Deftones újragondolta a White Pony-t – Jön a Black Stallion

Olyanok remixelték a dalokat, mint DJ Shadow, Robert Smith vagy Mike Shinoda.