Hirdetés

Club Venszdéj #30

Arányait tekintve megint inkább hangszeres az eheti Venszdéj, mint nem; szerepel a kurrens elektroakusztik pop ilyen, illetve olyan megvilágításban, trendi indie nyúl vissza a nem trendi rockhoz, fiatal hollandok borongós őszt festenek alá, a szemtelenek bolygatják a kilencvenes évek messzi szép napjait, valamint itt egy halálciki mashup is. Szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra – ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!

A Vampire Weekend ugyebár új albumot jelentet meg a közeljövőben, de addig is, vagy még a kreatív időszakban, vagy ki tudja mikor, visszanyúl a gyökerekhez! Ebben az őszintén arrogáns posztban Fletwood Mac hallható az ő előadásukban, ki hinné – meg persze az eredeti verzió is.

Ismerkedjetek meg a Kilimanjaro Darkjazz Ensemble zenekarral, akik akármennyire is meglepő így a nevük után, borngós, sötét tónusú, lassú zenét játszanak, ének fronton (sajnos) erősen nyúlva Beth Gibbonst. Egyébként hollandok, és a jónevű AD NOISEAM kiadó felel a lemezeik megjelenéséért, a közelmúltban jelent meg a legutóbbi, ‘Here Be Dragons’ címmel. Ebben a posztban többet olvashattok róluk, vannak kóstoló dalok is.Ugyanezen a blogon futottunk bele Tim Williams (fent) zenéjébe, ami főleg a Phoenix-Empire Of The Sun-féle ártatlan félelektronikus zenekarok kedvelői számára lehet kellemes meglepetés. Előbbinél kevésbé táncolós, utóbbinál kevésbé színpadias, mindkettőnél bensőségesebb és melegebb megszólalású dalok, olyan címekkel, mint I Want To Die In California, keringővel.

Némileg hasonló, de árnyaltabb a kép a koppenhágai Giana Factory esetében, akik szintén pop illetve elektronikus vonalon mozognak, itt azonban több a melankólia és az úgynevezett atmoszférateremtő, némileg a lassan harminc éves sötéthullámig visszanyúló gitártéma. Trippin című klipjük alább, talán jobban alátámasztja az elmondottakat azonban a Bloody Game című dal. A zenekarban egyébként a Raveonettes énekesnőjének testvére áll a mikrofon mögött, aki több koncertet is lenyomott testvére helyett.

Giana Factory – "Trippin"

A magyar We Plants Are Happy Plants nemigen dől hátra, valahogyan össze kell jöjjön az az iksz közelít a végtelenhez mennyiségű kész szám, amelyről az interjúkban beszél. Legutóbbi publikus műve a NightWaves számára készített remix a Fascination című dalból, amely magán viseli a jellegeztes WPAHP jegyeket úgy mint emocionális és űrszerű! Ugyanezt a számot dolgozta újra a Bit Funk is, méghozzá ilyenformán.

Ennyi új zene után belefér egy kis igénytelenkedés – nesztek Daft Punk-Bob Marley mashup. Is This Digital Love?

Aztán, hogy ne maradjatok e héten se csapatós elektró nélkül, és túl igényesbe se csapjunk vissza, itt a Cardigans rómeóésjúliás dala tizenakárhányévvel ezelőttről, a kor igényeihez (?) igazodva, jól megfaroltatva, hogy a gyomrod is érezze, hogy megy valami. Lovefoooool a Barletta szerkesztésében. A csajról pedig továbbra is lehet olyan képeket találni, amelyeken pont Kirsten Dunstnak néz ki, csúnya hajjal.

Kommentek

Wanted Podcast #19 // Sean Connery – tejesemberből szuperügynök

Varró Attila filmteoretikussal beszélgetett Németh Róbert és Danny Wilde.

Aki látja ezt a festményt egy ismerőse falán, azonnal szóljon

A magyar mű része annak a digitális kiállításnak, ahol a legkivételesebb eltűnt alkotásokat gyűjtik össze
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Dal a a folyamatos hiányérzetről – Premieren a Bulbs új videója

A klipet közvetlenül a tavaszi karantén előtt forgatták, így egy érdekes mementója lett a maszknélküli életünknek.

Túl késő – Premieren a Bälbor új klipje

Novemberben mutatkozik be a Bälbor, a Zoom és Kávészünet zenekarokból ismerhető Boros Bálint legújabb projektje.

Szűretlen búzát vagy egy cseh barnát – Premieren a TULPA új dala

Hamarosan jön az underground szupergroup első EP-je.
00:37:45

STEREOCHROME Episode 01 // G. Szabó Hunor – Indul a Lángoló és a Compact Tv közös sorozata

Dalok szólóban és éjszakába nyúló beszélgetések nem csak zenéről, fekete-fehérben.

Apró vagy óriási elmezavarok – Premieren a Noisesculptor új dala

Ordinary Mind Disorders címmel jött egy dupla CD-nyi ambientesebb anyag.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Csütörtökön jön az új Omega-lemez, amiben még Dream Theater-hatás is lesz

Egyfajta totális rock, talán a Dream Theater populárisabb anyagaira emlékeztet.

Mégsem bontják le a Dürer Kert épületét, de a szórakozóhelynek költöznie kell

A beruházók folyamatosan egyeztetek a zárdaépületben jelenleg még üzemelő Dürer Kert vezetőivel az új helyszínről.

Aki keres az zenei relikviát talál- Elindult a Vatera és a Lángoló közös játéka – Első kör

Szülei válása után az édesanyja David Bowie-val randizott.

Baromi nehéz munka, de megéri újra színezni a régi felvételeket?

A 6:3 meccs egy másodperce egy ember egy napi munkája. Közben amerikai történészek szerint a mesterséges intelligenciával színezett Youtube-felvételek történelemhamisításra alkalmasak.