Hirdetés

Club Venszdéj #25

Szkútert mindenki túlélte? Helyes. Amilyen rövid, annyi kurrens nagy zenésszel lett megtöltve a heti Venszdéj. YACHT és Wolfmother, számtalan nagy né játssza egyéb nagy nevek dalait, lány szakadt harisnyában, amerikai folk, és persze veretősök, remixek. Szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!

 Frank Turnerről (lent) a magyar Kunk blogon egészen elismerően írnak, és ez nem is alaptalan; az angol fiatalember remekül vegyít magában két partot, a punk némileg felületes lázadását és az amerikai zenei gyökereket. További infok, vásárlólink és kóstoló dal tehát itt.

Az epilepsziások felesküdött ellensége, a komoly népszerűségre szert tett modern (értsd: lofis) elektronikus-akusztikus duó YACHT remixelte a Wolfmothert, akik új albumukat a Bad moon rising című kislemezzel vezetik fel. Ebből a számból készített remek dance remixet a duó, töltsd le innen!

Itt pedig a Muse játszik egy dalt Nina Simontól. Lazán indul, aztán felröfögnek a gitárok, akár bárpopnak is hívható absztrakt valami, mindenesetre jó.

Azért persze van most is veretős. Követhetetlen már a felhozatal, de tessék; ez egy remek táncos remix, a Pance Partytól, Felix Cartal számára, a szám címe Skeleton.

A heti legjobb halmaz címet mindenképpen ez a post nyeri. Rengeteg feldolgozás, híres zenekarok játsszák híres zenekarok számait, így például Arcade Fire -Talking Heads, Editors – Gorillaz, és így tovább és tovább. A legjobb, hogy az egészet leránthatod egyben is.

Megint amerikai folk! Elvileg supergroup, de ennek ecseteléséhez vélhetőleg nagyon Magyarországon lakunk. Lényeg a lényeg, örömzenélésből született nagyzenészes zenekar, az eredmény pedig, mint az itt található három szám mutatja, igazi lepukkant benzinzabáló rádiójába és kiszáradt prérihez dukáló mélyen tengerentúli kollázs. Monsters Of Folk!

Szakadt harisnyában pénzzel, hanyatt pózolni annyira menő (?), hogy gyakorlatilg édesmindegy is lenne a zene. De itt van Odissi, aki hasonlóan barátságos zenét tesz az asztalra. Semennyire. Nulla humor, sok-sok bólogatás és szeletelés, hasonlóan menő számcím; Empty Vodka Bottles. Úgy legyen.

Visszhangos, perkás indie jamzene, ismeretlenéktől, akiket Le Loupnak hívnak, és tényleg szerethető, színes a zenéjük. Beach Town című kostoló itt, myspace pedig itt.

 

Kommentek

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
709FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A Spotifyon hamarosan kiderül, hogy melyik dal honnan nyúlta a témáit

Mesterséges intelligencia mondja majd meg, hogy nem is olyan egyedi az a dal, ahogyan azt a szerzője gondolta.

Nyerj karbonszálas hi-tech dobverőt a Techra Magyarország nyereményjátékában!

(x) Nemrég olvashattál a Lángolón a Techra karbonszálas dobverőkről. Most induló játékunkban meg is nyerhetsz egy párat közülük, ráadásul ingyen dobórát is kapsz a Subscribe dobosától.

Ilyen egy igazi pornós karácsonyi album a Pornhub szerint

A lemez nem hosszú, de lehet csak ennyi aláfestést szánnak annak, aminek a mesterei.

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Egypéldányos hanglemezekre lehet licitálni karitatív célból

A Dióbél Kiadó felhívást tett közzé három megye zenei alkotóinak körében, hogy egypéldányos 7”-os lemezeken jelenjenek meg munkáik.