Hirdetés

Club Venszdéj #22 – Július

Eseménydús július van mögöttünk. Befutott a szerkesztőségi szívcsücsök Dead Weather lemez, Kraftwerk fellépés, MSTRKRFT, a pesti színtér szokás szerint nyári leülésen van, de a felszín alatt él és virul (pénteken EKTIV8 Summit!). A klub második nyári kiadásában nyári túlnyomás (La Roux), remixhalmok halmai, Tv On The Radio, ausztrál enyhülés, Simian Mobile Disco, és még. Szubjektív merítés a júliusi zenei blogszíntérből, ha jobbat találtál, alázz be alant.

Kezdjünk lazán, csak lazán, itt ez a Fever Ray remix amelyet Tiga készített, és illik szeretni benne az egy-két-há-négy beszámolást. Háromszög járogatás.

Ez pedig nem friss, viszont kiváló. Sokan olvasnak minket metálosok, most náluk ássuk el magunkat, mélyre, mélyre, mélyre. Pantera Walk, szintikre, harapósan, idegörlően, hol volt ez eddig? Az idei Killing in the name of, vagy tavalyi, mindegy, tök jó. Ikki remix pedig már szerepelt a klubban. Metál a köbön, szintén, az ellenszenv további mélyítése gyanánt álljon tehát itt egy halom fémzenetorzítás, Slayer, Metallica, újra Pantera, félősebbeknek Limp Bizkit. Yellow is the New Pink? Ha még ez sem lenne elég, itt a templomégetés: mit tettek ezek a nyamvadt szintifüggők az AC/DC Thunderstuck-jával?!

Ellenben itt ez a kiváló Simian Mobile Disco szám Alexis Taylor közreműködésével, hogy visszakanyarodjunk az elektronikához. Igazi nyári móka, a szokásos idióta szintikkel, komolyanvehetetlen, néhol már Metronomy-ra hajazva az. Szerethető ének, már-már rádióbarát megszólalás. Soha rosszabbat.

Továbbra is La Roux ömlik mindenhonnan. Ez a Tigerlily újrakeverés B.Rich jóvoltából viszont valamiért fennakadt az egyébkáént kikezdhetetlen és iszonyat szigorú Venszdéj szűrőn. Talán a közhelyes bugyorgó basszus? Fene tudja, nyár van, örüljünk, hogy működünk felforrt fejjel is.

Többször megemlítettük már a Dead Weather projekt lemezét, amelyet ingyenes meghallathatattatok Facebookon. A Queens Of The Stone Age, The Kills és White Stripes tagokkal operáló, igencsak illusztris társulatot magábafoglaló projekt lemeze pedig megjelenése óta folyamatosan pörög a lejátszóban. Lássuk, mit gondolnak a dologról a Kunkos fiúk, kóstólónak pedig itt egy szám.

Lazulni továbbra is kell, és nem hagynánk ki az ismeretlen (?) indie zenekarok véletlenszerű (?) promotálását sem ki szórásból e hónapban sem. Ismerjétek meg az ausztrál Crayon Fields kellemes, indie-lounge-ként aposztrofált nyugis zenéjét, kóstoljatok bele ezzel a számmal, és nézzétek meg a profiljukat is továbbiakért. Hogy lehetne nem szeretni vaaki, aki cikiség nélkül tudja énekelni, hogy All The Pleasures OF The World?

Szokástól eltérően most válogatás nélkül itt áll nektek egy komplett poszt, ennek a miértje pedig, hogy ebből nem érdemes vágni, az összes itt letölthető remix remek. Ők szabadfordításban úgy fogalmaznak, hogy "mocskos-torzbasszusos döngölő funk nektár". Nincs is ehhez mit hozzátenni, van itt DeadMau5, La Roux, MSTRKRFT, Imogen Heap, hogy csak egy párat emeljünk ki.

A Tv On The Radio-t nehéz megunni, de azért a Staring At The Sun talán kijelenthetjük, hogy némileg elhasználódott. Ezért üdítő lehet az ilyen és ehhez hasonló frissítéseket hallgatni némelyeteknek, próbáljátok ki, de hogy kerül ebbe női nyögdécselés?

Ne hagyjuk ki a szokásos vállalhatatlan lakossági hangulatot se, most éppen a Fake Blood-dal szaladt el a ló, miközben Calvin Harris-szen dolgozott. Ready for the Weekend, de így? Így hát, sebaj, pumpálunk.  Ha már egyszerű, akkor idézzük fel az Underworld koncertet (ami nem is volt rossz!) AutoKratz remix képében – Ring Road.

Jut a nyárra idióta zongorázós ön-újraértelmezés is, most épp Mando Diao. Azért valahol tényleg vicces ám ez.

 

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.

Koncertekkel teli szállodaként és zenei inkubátorházként működő központ épül Amerikában

A Universal Music Group szállodájában akár a szoba erkélyéről lehet nézni a koncerteket.

Magyarországon is elérhető lesz a black metálosok álomtelefonja

Az utóbbi idők egyik, ha nem a legizgalmasabb koncepciójával állt elő az LG.

A modern katonadalok az internet szürreális bugyrába visznek

A cél minden országban ugyanaz, vagyis a háborút úgy beállítani, mintha az egy hazafias, csodálatos dolog lenne.