Hirdetés

Club Venszdéj #21- 2009 június

Eseménydús június van mögöttünk, megvolt a pozsonyi Wilsonic és a győri Dumdum fesztivál, megéltük a T.Raumschmiere földi poklát az ingyenes bulik minden hátulütőjével együtt, a Kollektiva vízre ment, majd tengeribeteg lett, a blogok tele jobbnál jobb zenékkel. A napsütésre pedig rátelepszik Jacko halálának király méretű sötét árnyéka. Elektro-fókusszal merítettünk a zeneblogokról a nyár első harmadára, ha jobbat találtál, alázz be alant!

Kezdjük a hírrel, amit persze már mindenki hallott; múlt héten meghalt a popzene császára.Michael Jackson életét és munkásságát ennek kapcsán többen több helyen kiválóan összefoglalták, nem is merülnénk el benne, emlékezés gyanánt azonban itt van két Jacko-közeli ritkaság. Egyik a Billie Jean 1981-es otthon készített demója, a másik pedig lassú-fájdalmas Billie Jean, Chris Cornelltől.
Ha megvoltak a sóhajok, továbbmegyünk kiváló remixekre a Fake Blood háztájékáról. Ide kattintva találtok egy remek The Kills újrakeverést, de van itt Little Boots és Count and Sinden is.
 
LehtmoJoe új albuma a napokban jelent meg, de addig is egy másik albumot is megtöltő mennyiségű ingyenes remixekkel árasztotta el a világot, köztük ezzel a Smashing Pumpkins újradolgozással. Cherub rock, nagyon bólogat.
 
Akinek pedig a nyáron megadatik, hogy hátradőljön egy homokos tengerparton, csajokat/pasikat stíröljön, és már a lubickolást is megunta a hálátlanja, annak szívből ajánljuk a Grizzly Bear-es Daniel Rossen Waterfall című számát, a heverészés megkoronázása gyanánt.
 
Itt pedig egy egészen valószínűtlen összefogásból született egészen kellemes szám – a Danger Mouse és Sparklehorse által közösen készített Little Girlt a The Strokes-ból ismert Julian Casabalancas énekelte fel. Forrósági zene, ez meg kinek az ötlete volt?
 
 
Irigykedve mutatjuk be a svéd Dada Life duót – ide kattintva találtok tőlük youtube videót is, a leírás szerint pedig bár nem sötét, amit csinálnak, pályatársaiknál jobban érződik benne az éjszaka, és masszív a színpadi jelenlét! Mir maradnánk a zene értkelésénél, ez az Eric Prydz remix, ahogy középkategóriás zongorából éles vágással átcsap szomszédfosató torzulásba, hogy is mondják, priceless. Soha rosszabbat nyári éjszakákra!
 
Alex Metric együtt dolgozik Adam Freeland-del! A dolog úgy áll, hogy Freeland új projekten dolgozik, Freeland néven, és ehhez asszisztál az előbb említett angol úriember. Ennek örömére álljon itt az Under Control, Miles Dyson értelmezésében. Relax. 
 
 
A nemjóját, hogy ebben a nyamvadt újelektróban még mindig mekkora szintiriffek vannak! Primitív, egyszerű mint a sámli, de felkapja rá az ember a fejét. Istentelenül rohadt hosszú ez a 2007, de bánja a fene, én mondom. A Deadmau5 meg csak nyújtja és nyújtja, de nem tudunk rá haragudni. További Szellemek És Mittudomén.
 
A Van She zenekar Van She Technologic névre keresztelt remixer szakasza a saját debüt albumát remixelte újra egy az egyben, elnevezte roppant szellemesen Ze Vemixes-nek, és kiadta. Itt olvashattok tracklistet és bele is nyalhattok két teljes szám formájában, minőségi döngetős elektro, amit itt hallunk, de a leírás szerint egészen sokszínű lett az anyag.
 
A Balaton Sound-os MSTRKRFT-ra pedig készüljünk fel ezzel a stílszerűen prosztó remixszel. Ha már Balaton Sound, ugye mindenki tiszteletét teszi délutánonként a nagyszínpadnál? Fellép a Headshotboyz, a Tits and Clits, a We Plants Are Happy Plants, és a Kollektiva DJ-K is.
 
És te mégis jobbat találtál? Komment!
 

Kommentek

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.

Stan Lee minden nyelven legalizálta volna a legcsúnyább káromkodást

A Lee tiszteletére készült animációs kisfilmből kiderül, miért rajongott annyira az angol f-betűs szótól.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
707FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Ezek voltak a legnépszerűbb zenék, videók és alkalmazások 2020-ban

Bad Bunny zenéjére voltak a legtöbben kíváncsiak. A kisebbségek jogai, és a mókusbiztos madáretető is nagyon érdekelte az embereket.

Vidámparkot nyit a Nintendo Japánban

A vártnál hamarabb, 2021 februárjában megnyílik a park, aminek az egyik legmenőbb eleme a Super Mario kart hullámvasút lesz.

14 zenekart támogat pályázati pénzéből Lovasi András

A zenész raktárkoncertes támogatási összegéből, sőt, annak kétszereséből pályakezdők stúdiófelvételeit finanszírozza.

Gyönyörű eget tettünk a kutya fölé – Még nem csúcs, de jó úton halad a Xiaomi a MI 10T Pro telefonnal

Nem biztos, hogy mindennek van értelme ebben a telefonban, de kétségkívül szórakoztató.