Hirdetés

Club Venszdéj #20

Nyári forrósághoz IQ veszteség sújtotta Club Venszdéj dukál, és mi eleget is teszünk a felénk támasztott elvárásnak. Haddaway jelenlegi munkásságával mélyremenőkig megismerkedhetünk, van Nirvana és Metallica is lakossági hauz verzióban, kurrens hippi-elektronika, a magyar We Plants Are Happy Plants pedig külföldön jelentet meg kiváló EP-t és rád bízza az árát, mert sok az ország de egy a szeretet! Legalul a skandinávok problémái már csak illúzió – nem tudják ők mi a nyár. Ha te jobban megtudtad a héten, közöld alant. Agyalágyult huszadik Venszdéj.

Beütött a teljes körű kánikula. Ünnepeljük a tényt ezzel a tapsgépekkel és szerelmetes kántálással tarkított remixszel amelyet Dam Funk készített az Animal Collective számára. 

Aztán a nyárhoz hozzátartozik még az ilyen-olyan feldolgozásai a régi nagy kedvenceknek, főleg amikről te már eleve lemaradtál. Lenyúlva a szemét legeslegaljára itt egy egáltalán nem izgalmas, de kiválóan bugyborékoló (és ami a lényeg) VADIZLÓV! Haddaway egyébként még bőven tevékenykedik, ezt tudjátok? Tavaly például Dr. Alban-nal karöltve készítették el ezt a fantasztikus visszasírását a már nagyon mögöttünk hagyott évtizednek. 

Ajánljuk továbbá ezt a táblázatot amely a single-ök toplista pozíciót ecseteli. Szegény. Azért németország milyen kitartó (volt), nem?
Ellenben nagyon eltértünk, jöjjön is a következő meggyalázott nagy sláger, Nirvana – Come As You Are! Te jó isten, mi jöhet még? Márpedig még van bőven, az elkövető Dirty Funker myspace-én találtok még dögivel hasonlót, Metallicát is. Guns n’ Rosest is.
 
 
Azért érdemlegeset is tudunk felmutatni, újabb magyar büszkeség a nemzetközi piacon. Bergmann Péter (vagy ismertebb nevén We Plants Are Happy Plants, <<<) első EP-je többszörösen szokatlan módon került a nagyvilág szeme elé. Egy újonnan indult In Rainbows-üzletpolitikájú kiadó (értsd fizess amennyit akarsz) debütáló anyagának választotta a zsenge magyar producer hatszámos kiadványát amely az 548 címet hivatott viselni (szegény). Rajta a már a klubban is bemutatott Bluebird és még sok szám. Tanácsunk szerint Paypalt elő, de ha nagyon le vagy égve ingyen is letölthető.
 
 
 
Egyre több helyen érezhető az Arcade Fire hatása, de ez pár cikkel lejjebb  már előkerült egyszer, úgyhogy ne is ragozzuk. Az All Smiles zenekar június 30-án jelenteti meg nagylemezét, ami valóban a kanadaiakkal rokon, de mint azt az Our Final Role As Birds című kóstoló szám mutatja, alapvetően valamivel masszívabb rockos alapokra kell számítani. Minket kíváncsivá tett.
 
 
Nantes-i elektronikus zenészek összefogásából jött létre még régebben a Valerie zeneblog és zenészcsoport (v.ö. Ektiv), ide tartozik a The Outrunners, az Anoraak, College is, például. Most egy egészen hosszú és sokszínű válogatáskiadványt jelentettek meg, nemzetközi barátok számaival megtűzdelve, meg persze a Valerie-s előadók is hozzájárultak egy-egy szerzeménnyel. Beszerezni hazánkban elég cinkes, de itt meghallgathatod.

 
A magyar Kunk blogon találtunk erre a kiváló remixre, amit a friss Röyksopp lemez (egyik) legjobb számához készült Chateau Marmont verziónévvel. Viszont nem a Kunkhoz linkelünk hanem szokás szerint közvetlen mp3-ra.
 
És te mégis jobbat találtál a héten? Komment!

 

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A modern katonadalok az internet szürreális bugyrába visznek

A cél minden országban ugyanaz, vagyis a háborút úgy beállítani, mintha az egy hazafias, csodálatos dolog lenne.
00:03:16

Itt az új AC/DC-videó, ami olyan lett, mint

Vajon milyen lehet egy új AC/DC-klip 2020-ban?

E-sportokhoz fejlesztett sportórát a Garmin

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis minek?

Fellépést sürgetnek a streaming oldalakon a rasszista dalok ellen

A BBC szerint a szolgáltatók nem lépnek fel kellőképpen az antiszemita, fehér felsőbbrendűséget hirdető és gyűlöletkeltő zenék ellen.