Hirdetés

Club Venszdéj #12

A megszokottnál némileg több indie szerepel eheti írásos klubrendezvényünkben – a Yeah Yeah Yeahs, a Bloc Party, kevéssé ismert amcsik, köztük a stikkes dobos lánnyal és dobos barátjával, magyarok remixelnek magyarokat és külföldieket, sokadszorra tér vissza a 80-as fémjelzésű évtized, nyavalygás is van, és még! Ezen a héten sem volt zenehiány a blogokon, ha jobbat találtál, alázz be alant!

Folytatva a múlt hét ívét, itt egy újabb Bloc Party-remix a közelgő albumról, ezúttal a tavalyi nagy kedvenc Crystal Castlestől. Hunting Witches, persze, nintendokat most sem sikerült a sarokban hagyni de a vokálok egészen épek maradtak. Kár! 

A magyar Tits & Clits már szerepelt itt a klubban, ezért nem mutatjuk be őket még egyszer, hanem térjünk is a tárgyra: remixelték az Empire Of The Sun We Are The People című számát. Rögtön két verzió is lett belőle, extended, meg nem extended.
És ha már a heti magyar termésnél tartunk, a szintén Ektiv kötelék HeadShotBoyz (<<<) pedig Varga Zsuzsának készített remixét publikálta újonnan.

Azért van abban valami önirónia, amikor minden nyavalygásra kapható lányok kedvenc nyavalygója énekli minden fiú és lány nyavalygók alltime himnuszát nem? Nyilván kitaláltátok, Damien Rice énekli a Creepet Radioheadtől.

Az A-Ha Take On Me pedig valószínűleg elhasználhatatlan, ezúton is javasolnánk állampolgársági feltételnek, hogy valamilyen módon hozzá kéne tenni 18 éves születasnpunk alkalmából ehhez a remek számhoz, fel kéne dobni ezt a válságterhes politikai életet valamivel. Ki matekkal, ki zenével, ki jelmezzel. Univerzális önkifejezés, a The Twelves például fejingatós dobbal járult hozzá a poptörténelem eme klasszikusához. 

Kicsit eltértünk az ismeretlen gitárzenekaoktól itt a klubban, pótoljuk is ezt egy kicsit most ezzel a remek számmal a Pomegranatestől, Corrianders címmel. Csilingellő gitárok, nagyon garázs dob, kicsit mintha a Coldplay most kezdené, pincében, csórón. Szerethető.

Meg aztán vannak olyan zenekarok akikbe belefutsz és eszedbejut, hogy mi miatt érdemes leülni és hetente összerakni a klub anyagát minden más dolgod meg gondod ellenére. A chicago-i My Gold Mask (<<<) duó ez a kategória. Szarul szóló recsegő ropogó, visszhangos számaik olyan atmoszférát tesznek a dobos-énekes Gretta Roschner művésznő kantálásai alá, hogy az ember egy pillanatra nem is érti, hol jön a zeneipar nagy képébe a stúdió meg a mastering. Hát, ilyet is lehet. Itt  3 szám tőlük meghallgatásra, ez pedig a hivatalos olda ingyen letölthető számok linkjeivel.

Ha Erol Alkan és a Yeah Yeah Yeahs találkozik, abból jóeséllyel nem sül ki rossz. Nem is sült, ellenben sültek kövér szintik meg pumpálás. A MSTRKRFT szintén hozzányúlt, ők meg a saját formájukat hozták egy kicsit erősebb mosogépzaj utánérzéssel. Preview az Alkan verzióból és a teljes MSTRKRFT itt.
Az eredetit folyton törlik, de itt a listában jóeséllyel találsz belőle.

A Colouring In duót legtöbben a tavalyi év nagy durranásához, a Hercules And Love Affairhez hasonlítják. Nem alaptalan, de azért különbségek is akadnak. Teszteld a mostanság széthájpolt Intergalactic Romantic című számmal!

És te mégis jobbat találtál a héten? Komment!

Még több Popcorn

Connect funkcióval újít a Tidal

A streamszolgáltatás saját alkalmazását használhatjuk akár a CD-nél is jobb minőségű zenehallgatásra.

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.

Eladó a Bárányok hallgatnak című filmből ismert horrorház

Buffalo Bill házát egész olcsón meg lehet venni.

Kommentek

35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Flying Angels – Jön az új Trottel-lemez, itt egy dal róla

Természetesen a Talayapa projekttől is markánsan új megszólalásra számíthatunk.

Időkapszula 2000-be – 20 éves a Linkin Park debütalbuma

Minden idők egyik legsikeresebb debütlemeze ez, és az egyik legfontosabb alapműve nemcsak a felemás megítélésű nu-metal hullámnak, hanem az egész ezredfordulós popkultúrának.

A nők jogaiért küzd egy igazi girl power csajbanda Nyugat-Afrikából

A 10-17 év közötti lányok a zenéjükkel hívják fel a figyelmet az egyenlőtlenségre egy olyan helyen, ahol egyébként iskolába sem járhatnak.
00:03:34

A Scooter nem tud hibázni – Itt van 2020 himnusza

Zseni zene, zseni klip, zseni szöveg.

Jön az új Sigur Rós-lemez, de nem olyan, amilyet gondolunk

Egy 2002-es különleges projektjük felvételét adják most ki.