Hirdetés

Club Venszdéj #11

Ahogy kettővel ezelőtt sok volt a szláv zene, most a svédek húzzák le a mérleget. Van még lakossági jellegű muszklizás, továbbá persze az újragondolások: The Smiths-, Bloc Party-, Lily Allen- és Franz Ferdinand-remix, remek videoklip Londonból,  Lady Gaga producereli az új Daft Punk-lemezt Thom Yorke bejelentése szerint. Szubjektív szűrőnkön a heti zeneblogoszféra. Ha jobbat találtál, alázz be alant!

Rizikós dolog The Smithsszámot remixelni, de valószínűleg még ha ilyen jól sikerül, akkor is jönnek sokszázan, hogy elrontottad. Szerintünk jól meg van vagdosva az a gitár. Bigmouth Strikes Again, David Starfire elgondolásában.

Igazi lakossági pumpálós trensz kerekedett ki az új Calvin Harris dalból Deadmau5 kezei alatt. Ez persze nem jelent rosszat, lehet mutatóujjal ejnyebejnyézni rá remekül.

Nem eheti, de mindenképp említendő a tavalyi Bloc Party-album frenetikus nyitószámának Villainsremixe. Az új albumot soksok nagy név öntötte új formába, májusban jelenik meg az eredmény. Jó ötlet, mert az erősen elektronikus lemez kiáltott a remixekért.

A Discobelle patriotizmusa svéd oldalról abszolút példaértékű. Hozzájuk kapcsolódóan két dolog a hétről, az egyik, hogy saját válogatást jelentetnek meg (jórészt persze svéd producerek számaival). A másik ez a tetszetős mix a szintén svéd dada life jóvoltából.

A Numero# duót (<<<) egy francia és egy kanadai férfiú alkotja, popos elektronikát játszanak, és már nem is újoncok, 2006-ban jelentették meg első lemezüket, azóta elkészült a soron következő Sport Du Combat című LP, amely április 14-én érkezik. Itt a nyitószáma.

És már megint a svédek! Most azonban csak részben, mert a francia antik szintimájer Daroc és a svéd DW állt össze egy kollaborálás erejéig. Az eredmény géphangos, lassú, nagyon romantikus szintizene, Hypnotic France!

Heti vizuális kedvencünk a londoni Society formáció videoklipje. Zeneileg is teljesen rendben van, kövér ütem, jó ének és pont annyi és annyira magas szinti ami egy ilyen popos dalba kell. Lassan de biztosan jön a nyár, na.

Duke Dumont nevére a kézzelfogható paranoia hangbéli megtestüléseként is felfogható Mystery Jets-remix óta kapjuk fel a fejünket. Így eleve biztos volt, hogy ha Lily Allen új albumáról hozzányúl valamihez, az minimum érdekes lesz.

Aztán itt egy remix az új Franz Ferdinand-lemezről leemelt számhoz a Dance With White Girls jóvoltából. A Kunkos fiúk nagy ellensége, a mélybasszus, a mélybasszus!

Nem zene, de vicc a legvégére. Haha.

És te mégis jobbat találtál a héten? Komment!

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.

Koncertekkel teli szállodaként és zenei inkubátorházként működő központ épül Amerikában

A Universal Music Group szállodájában akár a szoba erkélyéről lehet nézni a koncerteket.