Hirdetés

Center of Attention – Premieren a The Microwaves új klipje

A The Microwaves egy 2020-ban alakul indie/alternative rock zenekar. Eredetileg az énekes, Daniel Baker, egyszálgitáros projektjének kibővítéseként, ám hamar új zenekar alakult belőle. A formáció a Dürer Kertben mutatkozott be, majd 2021-ben több Öröm a Zene állomás döntőjén is részt vettek, köztük a Kobuci Kertben is, ahol elnyerték a legjobb dalszövegeknek járó különdíjat és a legjobb frontembernek járó Siklósi Örs díjat.

A zenekar riffekre épülő dallamos brit rockzenét vegyít és alakítja sokféleképpen az amerikai pop punk elemeken át, hip-hop dobtémákkal és a folkzenéig mindennel. A csapat 2021 márciusában mutatta be első singlejét a Losing the Signalt, majd április végén érkezett a második, Doing Fine. Mindkét dal kapott klipet, melyeket Karvaly Bence fényezett, operált és rögzített. A klipeket Baker Dániel írta és rendezte. Ezeket először a közönség augusztus 6. án az A38 hajón hallhatta. Azóta játszottak a Robotban és a Dürer Kertben is.

2021 novemberében a Pécsi ZAJZAJZAJ stúdióban rögzítették bemutatkozó EP-jüket, a Center of Attention-t. A háromdalos kislemezen Ligeti Gyuri dolgozott producerként. Itt hallatszik igazán először a melankólikus alternatív rock vonal ami az utóbbi két évben kiforrott a zenekarnál. A vaskos gitártémákat keserédes szövegek kísérik. A saját ötletek megvalósításának nehézségeit, a félelmeinkkel ápolt kapcsolatunk és önmagunk megtalálását dolgozza fel.

Az Center of Attention című dal elsősorban a szorongásról és a pánikról szól.

“Vannak ezek az igazán intenzív rossz élményei az embernek, amik olyan extrém hatással vannak rá, hogy nem is igazán érti teljesen, mi történik. Ezt a kíváncsiságot próbáltam valahogy megfogalmazni bár mint kiderült inkább csak költői kérdéseket halmoztam.”

– mondta Baker.

A videóklip a szöveggel szemben inkább az előadót helyezi a középpontba. A mai világban folyamatos, figyelemért való küzdelem kerül bemutatásra. A forgatásban a zenekarnak rengeteg barátja segített. Statisztálni a koncertjelenethez vagy a cselekmény szálaiban voltak szereplők.

“A forgatáson éreztem először milyen közösségépítő ereje is van a zenének. Emberek állnak órákon keresztül és viselik el viszontagságokat csak azért hogy egy kicsi zenekar az álmát megvalósítsa.”

– fogalmazott Bala.

A videóklippen Tóth Márton Károly dolgozott mint producer, akinek többek között Kristoaf klipjeiből ismerhetjük munkásságát. Mellette Réffy Orsi dolgozott rendezőként.

Az első single február 15-én jelenik meg egy videóklip kíséretében, az EP pedig április 22-én kerül bemutatásra az Akvárium Klubban. A kislemezen túl az EP tematikáját követő és kiegészítő hatdalos single csokor fog társulni. Ennek munkálataiban Beke István segíti a csapatot.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk