Hirdetés

ByeAlex fáradt és dalokat ír

Alig pár nappal az Eurovíziós Dalfesztivál után adott sajtótájékoztatót az MTVA épületében ByeAlex és kisebb csapata. A tizedik helyen végzett előadó és zenésztársai illetve a menedzsmentjének tagjain kívül Rákay Philip és Csiszár Jenő is megjelent az eseményen. A Dal című műsor zsűritagjai közül előbbi nyitotta  az eseményt, miszerint ByeAlex tizedik helyével választ adtak a kétkedőknek, és a szombati döntőt majdnem egymillió kétszázezren nézték itthonról. (Fotó: Szécsi István/Velvet)

Miután Csiszár Jenő hosszan elemezte mennyire előrébb jár az ő rádiója, mint más, a főszereplő is szót kaphatott. Saját bevallása szerint hulla fáradtan érkezett a sajtótájékoztatóra és annyira kimerítette a malmői szereplés, hogy a döntőben látott bevonulásnál kis híján elájult. Az is szóba került, hogy a verseny óta komoly megkereséseket kapott és a külföldiek érdeklődése a Facebook-oldalán is érzékelhető, az ismertsége pedig jelenleg “a maximumon van.”  A szomszéd országokból érkező elenyésző mennyiségű szavazatot azzal magyarázta, hogy Erdélyben sokan a Magyar Televízió adását nézték, ezért rengeteg beküldött SMS-re érkezett “error” vagyis hibás válaszüzenet.

Fotók: Szécsi István/Velvet

Az őt ért kritikákkal kapcsolatban annyit mondott, hogy nagyon örül az eredménynek és nem foglalkozik azzal mit gondolnak róla, a Velvet kérdésére pedig annyit mondott, hogy szerinte csak öt-hat ember az, aki számára megmagyarázhatatlan módon negatívan áll hozzá. Nem tudjuk, hogy ebbe a Lángoló Gitárokat belegondolta-e, de a Velvetnek elismerte, hogy a koncertkritikánkban azért volt némi igazság, és javítja a hibákat, és fellépéseket is képes lemondani amiatt, hogy felkészültebb, összeszedettebb legyen. Újságírói kérdésre, miszerint mit kezd az igen nagy összegűnek vélt jogdíjjal, nem tudott konkrét választ adni. Új dalokkal kapcsolatban ByeAlex annyit mondott, hogy már több is kész van és kioktatta a meglehetősen tájékozatlan újságírót arról, hogy ő egyslágeres előadó lenne, hiszen a Petőfi már másfél éve is játszotta az egyik számát.

Véleménye szerint azért is végezhetett ennyire előkelő helyen, mert az Eurovízión túl sok az egyforma dal. Érdekes adalék még, hogy egy filozófiai érdeklődését érintő kérdésre azt válaszolta, hogy egyetemi tanulmányait későbbi újságíró munkája miatt kellett megszakítania, de tervezi egyszer a folytatását. Két társa közül a gitárossal biztosan folytatják még a zenélést és arra a kérdésre, hogy a következő imidzsében milyen szerepet kap a sapka és a szemüveg természetesen kissé zavart értetlenkedéssel reagált.

ByeAlex a Kedvesem című dalával minden idők harmadik legjobb magyar eurovíziós eredményét érte, mikor szombat este tizedik lett a malmői döntőben. Itt a fellépése:

Még több Popcorn

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.

Eladó a Bárányok hallgatnak című filmből ismert horrorház

Buffalo Bill házát egész olcsón meg lehet venni.

Digitálisan felújították és tévében közvetítik a legendás 6:3-as magyar-angol meccset

Onnan indultak, hogy volt egy tévé képernyőjéről kamerával felvett fekete-fehér felvételük.

Kommentek

35,017KedvelőTetszik
2,751KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.

Sokan utálják, mégis az online koncertek felé halad a világ

Egyre több cég és zenekar erősít rá, nem az élő koncertek helyett, hanem egy új kategóriaként lehet virtuális bulikon szórakozni.

A véges idő és a tennivalók sikeres beosztása – Premieren a God & Monkey új videója

Timemanagement címmel új videót adott ki a 2016 óta aktív, 2018 óta pedig koncertező God & Monkey.

Ajánlott segédanyag gyakorlott újságíróknak – Elolvastuk a Transmetropolitan (A teljes gyűjtemény 1.) című képregényt

A Transmetropolitan egy olyan jövőben zajlik, ami talán nem is jövő, inkább amolyan alternatív jelen.

Manu Delago az A38 Hajón – Kedden este Budapesten lép fel a handpan egyik legnevesebb művésze

Utolsó hetéhez érkezett az idei CAFe Budapest, a régió legfontosabb összművészeti fesztiválja.