Hirdetés

Bulvárhírek helyett itt egy teljes koncertfelvétel a Carcasstól

carcasssantaana2016_638.jpg

Miközben olyan dolgok hihetetlenül fontos dolgok történnek a világ zenei életében, mint hogy egy rapper arconlövi magát, csak hogy nyilvánosságot szerezzen, illetve kiderül, hogy Rihanna nem szeretne pokémonvadászokat a koncertjén*, a Carcass együttes ezekben a napokban épp a Crowbar társaságában turnézgat az Egyesült Államokban. Szombaton Santa Anában játszottak, amely koncert teljes hosszában megtekinthető a hajtás után.

Bár nem több kamerával rögzített profi felvételről van szó, hiszen valószínűleg csak egy statívot állítottak be a keverőpulthoz, a minőség bőven élvezhető. A felvétel alapján a 2013-ban kiadott Surgical Steel óta folyamatosan turnézó Carcass remek formában van: Bill Steer továbbra sem felejtett el gitározni, Jeff Walker hangja és szarkasztikus átvezetőszövegei is a régiek, és az újabb keletű tagok, Daniel Wildings dobos, és Ben Ash gitáros is bőven felnőttek a feladathoz. A setlist mondhatni minden igény kielégít, a magam részéről kifejezetten ajánlom
a koncert harmincnegyedik perce körül kezdődő Reek Of Putrefactiont, ami a zenekarra jellemző módon nem az ugyanezt a címet kapott, amúgy legendásan attól jó, hogy rossz első lemez címadó dala, hanem a második, Symphonies of Sickness album kezdő tétele.

Steer egyébként a hamarosan már tényleg esedékes új lemezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy egyelőre a sok turné miatt nem tudták elkezdeni a munkát, ami számára eléggé kellemetlen, de ő csak egy a zenekari tagok közül.

“Ha túl hamar jössz elő valamivel az utolsó lemezedet követően, nem biztos, hogy eléggé komolyan veszik. Szétdolgozhatnánk a seggünket**, csinálhatnánk egy igazán tartalmas új anyagot, de nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, amíg az előző lemezzel nem futottunk le minden kört. Szóval értem a rációt ebben, viszont a zenekar tagjaként ez frusztrál is, hiszen amikor szeretnél már valami újat létrehozni, és eközben két és fél, három év múlva is turnézol nagyjából ugyanazzal a műsorral, az elég fura érzés, pláne ha éppen bal lábbal kelsz fel.”

A dalszerzésre vonatkozó kérdésnél Bill bátyó olyan zenekarokat emlegetett, mint a Slayer, King Diamond és a Mercyful Fate, meg az egész NWOBHM-vonal***, amelynek máig nagy rajongója, szóval nem túl valószínű, hogy a következő Carcass-lemezen lakossági dubstep hallható majd. Reméljük, kedves olvasóink is legalább annyira várják, mint mi. 

* Ha nem baj, ezekre most nem pazarolnánk külön cikket, mégsem Blikk.hu az oldal neve.
** Gyakori szakkifejezés metálzenészek körében.
*** New wave of British heavy metal. A hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján Angliából indult zenei irányzat, legismertebb képviselői az Iron Maiden, akkori zenéjével a Def Leppard, a Saxon, illetve olyan, ma már kevésbé ismert bandák, mint a Samson, a Tygers of Pan Tang, vagy a Raven.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
874FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló