Hirdetés

Bújj ki a plasztikzsákból! – Premieren Pejtsik Panna környezetvédelmes klipje

Pejtsik Panna a huszonéves zenészgeneráció egyik legsokoldalúbb személyisége: a legnagyobb hollywoodi filmes produkciók felvételeihez biztosít kórust, énekelt a Wembley Arénában és Magyarország legnagyobb koncerttermeiben is a legkülönfélébb műfajokban. Könnyűzenei projektkórusával, a VoiceStationnel évek óta koncertezik számos hazai előadóval és zenekarral (HAVASI, Honeybeast, Margaret Island, Mary PopKids, Ohnody, Zaporozsec). Pejtsiket 2021-ben ismerte meg a szélesebb közönség mint énekes-dalszerzőt, amikor A DAL műsorában bemutatkozott “Fehér Elefánt” című dalával.

A Bújj ki a plasztikzsákból! című legújabb szerzeménye a fenntarthatóság témakörében íródott. A nem szokványos témát energikus, funk-pop hangzással és frappáns szöveggel tenné fogyasztóbaráttá Pejtsik.

“Két évvel ezelőtt írtam ezt a dalt a ‘Fenntarthatósági nap’ pályázatára, ezzel megnyertem a zenei kategória fődíját. Egy évvel később felkértem Horváth András Ádám barátomat, a most megjelent stúdióverzió az ő hangszerelői, produceri munkáját dicséri. Nehéz a környezetvédelem, fenntarthatóság témakörében alkotni, megtalálni az egyensúlyt, hogy átmenjen az üzenet, de ne okozzon még nagyobb klímaszorongást. Nekem az volt a legfontosabb szempont, hogy a nyomasztás helyett a kreativitásra ösztönözzem az embereket: igyekeztem minél könnyedebben megfogalmazni, hogy minden tettünk, lépésünk számít, amit a fenntarthatóságért teszünk.”

Az újrahasznosítás játékossága megjelenik a zenében is: a dal elején megszólaló ritmushangszerek a fenntarthatósággal kapcsolatos tárgyak: fém szívószál, befőttesüveg, kulacs, házi készítésű rizs-shaker.

“A klip képi világának kitalálásában és megvalósításában Fehér Ágoston és Fehér András voltak segítségemre. Itt még fontosabbnak éreztük, hogy a koncepció vidám és kreatív legyen! A kollázskészítés értéknövelő újrahasznosítás, hiszen régi újságokból vágunk ki képeket, amikből aztán egy teljesen új látványvilágot alkotunk. A kezdetben szürke városi környezet fokozatosan zöldül ki ebben a digitális kollázsvilágban.

A klipben újrahasznosított hangszereken is játszunk, kedvencem a “konyharsona”, amit (a videóban is szereplő) Széplaki Márk készített Danny Bain barátjával mosogatótálcából és lefolyócsövekből; illetve van egy “konzervdobszerkó”, amit én barkácsoltam a forgatás kedvéért (a dobozok tartalmából pedig a stábnak készítettem ebédet). Ezekben a hangszerekben is ott a játékosság és kreativitás, melyekre ma sokkal nagyobb szükség van, mint a bénító aggodalomra.”

A videó:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk