Hirdetés

Budapestre jön az alt-J

Első önálló magyar koncertjére készül az indie-rock műfaj egyik legnépszerűbb zenekara, az alt-J. A zenekar tagjai az egyetemi megismerkedésük után, két év együtt zenélést követően közösen beindították karrierjüket, ami azóta is töretlenül szárnyal. Az angol, független Infectious Records kiadóval kötött szerződésük után 2012-ben megjelent első nagylemezük, az An Awesome Wave, mely rögtön elnyerte a legnevesebb díjat, a Mercury Prize-t, ami elindította őket a siker és a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadjai felé.

A zenekar egy vakmerő formációval hódította meg a 2010-es évek elején a közönséget. Vegyítették az éteri alternatív rock dalaikat és a sajátos ritmusokat, amihez társult még a frontember, Joe Newman egyedi énekhangja, ezeknek az összessége pedig valóban magával ragadó.

A 2013-ban megjelent második nagylemezük, a This Is All Yours a brit lemezeladási lista élére és a Grammy-jelölések közé szárnyalt. Pár évvel később a 2017-es Relaxer című lemezüket ismét Mercury Prize-ra jelölték, ami tovább emeli az elismerések hosszú sorát, melyben nagy számban szerepelnek a világszerte adott telt házas koncertjeik is.

A napokban megjelent U&Me című slágerük a zenekar elmondása szerint a szép nyári emlékek felidézésének hangulatát kelti, és fokozza az izgalmakat a hároméves kihagyás után, februárban érkező negyedik The Dream című nagylemezük előtt.

Az alt-J Magyarországon eddig még csak fesztiválokon játszott, de 2022. június 28-án első önálló koncertjét adja a Budapest Parkban a hazai közönségnek.

A jegyértékesítés október 11-én indul!

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/381281360341631/

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk