Hirdetés
Hirdetés

Budapesti visszatérés élő dalpremierekkel – Miniinterjú Csongor Bálinttal, a Subscribe énekesével

Szombaton hosszú idő óta először ad önálló koncertet a Subscribe, akik ezúttal a Budapest Parkban állnak majd színpadra olyan vendégzenekarok társaságában, mint a Trillion, a Tiansen és a The Idoru. A zenekar múlt héten már megkezdte az idei szezont a Metal Factory fesztiválon, és egy kitűnően sikerült buli lendületével érkeznek a fővárosba, legalábbis Csongor Bálint énekes szerint, akit a budapesti koncert előtt kérdeztünk ki egy rövid interjú erejéig a zenekar körüli aktualitásokról. Koncertekkel, újrakiadással kapcsolatos fejlemények a folytatásban.

Hirdetés

Múlt szombaton a Metal Factory fesztiválon tértetek vissza a színpadra. Milyen volt?

Nagyon rákészültünk erre a koncertre, de hál’istennek meg is lett az eredménye, hiszen sikerült egy nagyon jó koncertet adnunk, és aminek nagyon örültem, hogy a közönség reakciói is igazolták ezt. A magam részéről tartottam attól, hogy egyrészt a kötelező védettségi igazolvány, másrészt a sokakban a tömeg kapcsán még mindig jelenlévő félelem miatt kevesebben lesznek a fesztiválon, de igazán szuper közönségünk volt a Metal Factoryn, akikkel sikerült egy hatalmas bulit csinálnunk, úgyhogy azóta is a fellegekben járok.

Mekkora kihagyást jelentett nektek a járványhelyzet koncertek terén?

Úgy másfél év maradt ki most nekünk, jobban mondva kettő, hiszen a tavalyelőtti visszatérő bulit követő nyáron voltak koncertjeink ugyan, de azóta nem. Az időközben kijött két új dal közül a Lotus For Obliviont Budapesten még nem is játszottuk élőben, ha így nézzük, a szombati koncert a Budapest Parkban tehát élő dalpremier is lesz.

Ennyi idő alatt azért bőven be tud rozsdásodni bárki, hiszen a koncertrutin igazán próbákon sem szerezhető vissza. Ti mennyire éreztétek ennek a hatását most?

Az biztos, hogy egy ilyen hosszabb inaktív időszakban rendesen be tud rozsdásodni az ember, még akkor is, ha huszonkét éve nyomja. Én a magam részéről elég komolyan készültem fizikailag is a koncertekre: sokat futottam, úsztam, bringáztam, kardióztam, hogy visszanyerjem az erőnlétem. De még így is meglepődtem, mennyire kemény színpadra állni több mint másfél év kihagyás után. Összességében abszolút elégedettek voltunk a teljesítményünkkel, a bulit fel is vettük, így vissza tudtuk hallgatni, és mindannyian elégedettek voltunk vele. Akkora adrenalinlöket van ilyenkor, ami sok mindenen át tudja lendíteni az embert. A Parkban persze nagyobb a színpad, és egy saját koncerten nyilván többet játszunk egy fesztiválhoz képest, de folytatjuk a fizikai felkészülést is és bízunk benne, hogy itt is helyt tudunk majd állni.

Jöjjön az ilyenkor szokásos kötelező kérdés: a szombati koncerten mire számíthat a közönség?

Nem akármilyen line-up lesz vendégzenekarok tekintetében, hiszen rajtunk kívül fellép a Trillion, a Tiansen, illetve a The Idoru is. A magunk részéről pedig ami kuriózum – azon kívül, hogy ennyi idő után újra Budapesten játszunk –, az a két új dal, a Darken The Vermillion és a már említett Lotus For Oblivion, amiket a közönségünk nagy része még nem sokszor hallhatott élőben, utóbbit összesen egyszer.

Merre lesztek még láthatók idén nyáron?

Az idei fesztiválszezonban még egy bulink lesz, a Campus fesztiválon, azt mindenkinek nagyon ajánlom, szeretjük a helyet, mindig jó bulijaink vannak ott. Az ősz egyelőre szervezés alatt van.

Idén tízéves a Bookmarks lemezetek, ami ennek apropóján vinyl formátumú újrakiadást is kap. A zenekar gitárosa, Horváth Atish régóta a Subscribe lemezeinek hangmérnöke, producere is egyben. Mit tud hozzátenni egy új változat a régihez, amibe nyilván annak idején is beleadta tudása legjavát?

A Sanity Has Left The Building albumot, amit még nem ő csinált, gyakorlatilag nulláról, nyers sávoktól újrakevertük az akkori újrakiadáshoz. A Bookmarks elvileg remasterizálva lesz, illetve készül majd egy vinyl master, hiszen ebben a formátumban is tervezzük a megjelentetését, és ahhoz teljesen más alapanyag szükséges. Az egy nagyon jól megszólaló lemez, viszont tíz év alatt sokat változott a technológia, és persze Atish kvalitásai is sokat fejlődtek, szóval biztosan érdemes lesz meghallgatni az új változatot is. A vinyl csomagolása viszont kicsit más lesz, hiszen az eredeti CD-kiadás ilyen könyv alakú formátumban jött ki annak idején – szerintem gyönyörű, mai napig az egyik kedvenc borítóm –, de hogy az új változat milyen lesz, az majd derüljön ki akkor, amikor elkészült!

A Subscribe 2021. július 17.-én, szombaton játszik a Budapest Parkban. Jegyek a linkre kattintva, további információk a kapcsolódó Facebook-eseményen!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók