Hirdetés
Hirdetés

Budapesten mindig remekül érezzük magunkat – August Burns Red-interjú

august.jpg

November 27-én ad koncertet az Akváriumban az August Burns Red, ahol a vendégeik a Wage War és a Betraying The Martyrs lesznek. A metalcore-zenekar gitárosa, Brent Rambler válaszolt pár villámkérdésre.

Mikor elkezdetek zenélni, reméltétek-e valaha is, hogy egyszer majd a Grammy-jelölésig juthattok? Milyen érzés volt megkapni a tavalyi második jelöléseteket?

Egyáltalán nem számítottunk rá, és mindkét jelölés megdöbbentően hatott ránk. Még csak a radarunkon sem láttuk jönni, teljesen váratlanul ért minket.

Keresztények vagytok, de külön kezelitek a vallást és a zenét. Mi a helyzet a politikával, az mennyire van hatással rátok zeneileg?

Nem mindannyiunk keresztény. A dalszövegek jelentős részét én írom, és szinte soha nem említem a vallást. A politikát is próbáljuk mellőzni a dalainkban, de néha azért be-becsúszik.

Múlt héten jelent meg a legújabb videoklipetek, a Dangerous. Mi volt a koncepció? Szándékosan lett ennyire banális a klip?

Az egész koncepciót a dal egyik szövege adta, “I made friends with a stranger and it’s endangering us” (összebarátkoztam egy idegennek, ezért veszélyben vagyunk). Egyértelműen a Jeti jutott eszünkbe, mint legmókásabb/ legveszélyesebb barát. Igen, a video száz százalékig szándékosan lett ennyire banális és giccses.

Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

„Minél mélyebb, annál jobb.”

Legutóbbi albumotok a Phantom Anthem egy éve látott napvilágot. Dolgoztok-e már a következőn?

Most jelent meg a karácsonyi EP-nk, és folyamatosan dolgozunk, ennek ellenére nem hiszem, hogy mostanában új albummal jelentkeznénk.

A Day To Remember-es Jeremyvel is van egy közös számotok, a Ghost. Milyen volt együtt dolgozni vele? Terveztek a jövőben hasonló együttműködést más előadókkal is?

Szerettük azt a munkát. Jeremy maga vette fel a saját részét, így azon a dalon nem közösen dolgoztunk, de nagyon odatette magát, imádtuk. Mi mindig készen állunk egy ilyen közös munkára, de az időzítés a legmeghatározóbb tényező ezzel kapcsolatban. Nehéz olyan embereket találni, akik rá is érnek az adott pillanatban.

Egy hatalmas turné előtt álltok, öt hónapig úton lesztek. Mit vártok a legjobban?

Nagyon örülünk, hogy Európában turnézhatunk újra, és a line-up is elég ütős. Remek buli lesz majd minden este. Nagyon izgatott vagyok, hogy újra a barátaimmal turnézhatok, és hogy sok olyan helyre is eljutunk, ahol eddig még nem játszottunk.

Hatalmas a rajongótáborotok Magyarországon. Mivel készültök a budapesti koncertre?

Mindenképpen egy vad estére számítsatok. Budapesten mindig remekül érezzük magunkat.

Interjú: Korbély Veronika

Advertisement
38,987KedvelőTetszik
3,059KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló