Hirdetés
Hirdetés

Budapesten is bemutatja új lemezét a Fates Warning

Szeptember 30-án jelent meg Darkness In A Different Light címmel a Fates Warning rajongók által csaknem tíz éve várt új nagylemeze. AZ idén harmincéves progresszív metál zenekar ezt ráadásul be is mutatja az A38 színpadán október 16-án. A Fates Warning amúgy először 21 évvel megalakulásuk után, majd tavaly játszott Budapesten. A 2005-ös és 2012-es fellépései után az idei nem csak azért lesz különleges, mert éppen 30 éve alakult a csapat, hanem azért is, mert most először új lemezzel érkezik az A38 Hajóra a Jim Matheos és Ray Alder által vezetett zenekar.

Legutóbbi, tízedik lemezük ugyanis még 2004-ben került a lemezboltokba, és bár azóta többször is felröppent egy új kiadvány érkezésének híre, a megjelenési dátum egyre csak tolódott, így a rajongóknak a korábbi klasszikusok – így például az 1991-es Parallels lemez – felturbózott változataival, valamint koncertfelvételekkel kellett beérniük. Jim Matheos elmondása szerint az évtizedes alkotói szünet nem volt előre eltervezett: a tagok más projekteken dolgoztak, de közben igyekeztek életben tartani a Fates Warningot is. „Éppen azért koncerteztünk szinte minden évben, hogy a zenekar ismertsége ne induljon hanyatlásnak. Ráadásul a mostani felállásunk rendkívül erősnek tekinthető, emberi és zenei értelemben egyaránt, éppen ezért minden korábbinál jobban élveztem a színpadi fellépéseket is.”

Az aktuális felállásnak ez lesz az első közös lemeze: a dobok mögött Bobby Jarzombek ül, Joey Vera játszik továbbra is basszusgitáron, gitárosként pedig ismét szerepet kapott Frank Aresti, akit utoljára majd’ két évtizede hallhatunk Fates Warning-lemezen.

Az új dalok és a rögzítési munkálatok kapcsán Ray Alder rendkívül lelkesen nyilatkozott, Bobby Jarzombek szerint pedig a korábbi felvételeknél egyértelműen súlyosabb hangzásra számíthatunk, mely jóval inkább a gitárokra koncentrál a billentyűjáték és egyéb effektek hangsúlyozása helyett. Matheos érthető okokból nem akarta kategorizálni az új dalokat: „Valószínűleg én vagyok a legkevésbé alkalmas személy a zenénk leírására, hiszen sokszor a hét minden napján, hosszú órákon keresztül dolgoztam a dalokkal az elmúlt két évben, így nem vagyok képes egyszerűen hátrálni két lépést, és objektívan leírni őket. Úgy gondolom, hogy minden lemezünk különbözött az azt megelőzőtől, és ez a távolság most ráadásul 10 évnyire nőtt, úgyhogy maga a zenekar is eléggé különbözik az akkoritól. Azt hiszem, az egyetlen állandó érték, amit elérhetünk az új lemezzel, az a fejlődés maga, az előrehaladás: némileg eltér zeneileg, a szövegek terén és hangzásilag is, de még mindig jól felismerhetően egy igazi Fates Warning-lemez lesz.

Advertisement
38,987KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló