Hirdetés

Budapesten a Nine Inch Nails

A két évvel ezelőtti budapesti fellépésük után, a Nine Inch Nails idén újra hazánkba érkezik, ráadásul most nem is fesztiválfellépésre, hiszen az adatok szerint a Syma csarnokban teszik tiszteletüket Trent Reznorék július 24-én. Jelenleg az ipari rock atyaúristene éppen búcsúturnéját tartja (Reznor picit visszavonul) a Jane’s Addiction társaságában, de persze ez a felállás csak az USA-ra vonatkozik, plusz néhány angliai dátumra. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a pihenés előtt jó alaposan körbejárják a világot. Kis történelem:

A NIN-t 1988-ban alapította Trent Reznor, ami lényegében egyenlő is vele, hiszen a lemezeken mindent ő csinál. Persze vannak viszonylag állandó segítői, főleg koncerten, mint például Robin Finck gitáros, aki már 1994-ben feltűnt mellette, de jelenleg is éppen vele turnézik. 2005-ig rendkívül erős zaklatottság, és igen erős drogos befolyás jellemezte a lemezeit, de lehet mondani, hogy a With Teeth albumon szakított ezzel, és inkább a társadalom problémái felé fordult az önmarcangolás helyett.

A 2007-es, koncepciózus Year Zero volt a szakítása a kiadókkal, és már ennek turnéján elkezdte ezeket a cégeket szenvedélyesen ostorozni. Ekkor léptek fel a Szigeten is, ráadásul a rajongók nagy örömére Reznor nem játszotta az érinthetetlen szupersztárt, hiszen a közönség közül figyelte a kezdeti lépéseire igen erősen ható Skinny Puppy koncertjét az egyik sátorban.

Azóta leginkább azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy szinte ingyen adja a dalait, amiket szabályosan ont magából. The Slip címmel konkrétan egy egész lemeznyit adott 2008-ban ajándékba a rajongóknak „ezt a kört most én állom” felkiáltással.

A mostani NIN-Jane’s Addiction turnéra is letölthetővé tettek két eddig stúdiófelvételen meg nem jelent dalt, amiket már a With Teeth turnéján is játszott. Itt tartunk most, jelenleg éppen búcsúzkodik, de ki tudja mit tartogat még, mielőtt elkezd pihenni.

Kis ízelítő NIN-laikusok számára:

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.

Koncertekkel teli szállodaként és zenei inkubátorházként működő központ épül Amerikában

A Universal Music Group szállodájában akár a szoba erkélyéről lehet nézni a koncerteket.