Hirdetés

Budapest teljes belvárosát lefedi az ma induló Electronic Beats fesztivál

eb.jpg

A Deutsche Telekom népszerű elektronikus zenei fesztiválja újra Budapestre érkezett, és mától, azaz október 16-tól vasárnap estig több újdonsággal, folyamatos programokkal várja a zene és vizuális élmény iránt érdeklődőket.

Az idén először többnapos fesztivál már nemcsak zenei programokkal, hanem művészettel, technológiával, gasztronómiával és divattal is várja az embereket. Újdonság a különleges interaktív installációval felvonuló Telekom Electronic Beats Exhibition, amelyet az érdeklődők először Budapesten nézhetnek meg az Electronic Beats programsorozat keretén belül.

A korábbi évekhez képest idén új helyekre látogathatnak a fesztiválozók: a fő helyszínek az Akvárium, az A38 rendezvényhajó és az Anker’t lesznek, emellett a programban napi eseményekkel (kiállítások, koncertek és egész éjszakán át tartó bulik, számos egyéb program) részt vesznek majd a helyi közösséget képviselő partnerek is. Újdonság, hogy a fesztivált kísérő programok csaknem 40 helyszínen zajlanak a belvárosban.

Az A38 színpadát elfoglaló fellépők az elektronikus zene széles skáláját vonultatják fel. Fellép Hercules & Love Affair, Omar Souleyman és Howling. Érkezik a modern soulprodukcióval fellépő Fatima & The Eglo Live Band, és az energikus dél-afrikai dance zenét játszó Nozinja, valamint az epikus indie dance-t játszó Ten Fé. A fesztivált hazai részről a dark wave-et shoegaze hatásokkal vegyítő Volkova Sisters, valamint Bergi és Seres képviselik.

A program az Akváriumban Nina Kraviz jellegzetes stílusú technójával, Kiasmos, Ólafur Arnalds és Janus Rasmussen kísérleti minimál hangzásával, valamint a dallamközpontú német elektronikus zenéjéről híres az Âme fellépésével folytatódik. Ezen kívül fellép a kísérletező technoproducer, S. Olbricht, zenekari felállásban hallhatjuk Iamyank számait, illetve Crimson és Subotage is zenéket válogat.

A budapesti Telekom Electronic Beats Festival harmadik kiemelt helyszíne a zenét, a képzőművészetet és a technológiát ötvöző Telekom Electronic Beats Exhibitionnek otthont adó Anker’t. Az érdeklődők a helyszínen kipróbálhatják a berlini flora&faunavisions design stúdió és Julian Ganzer elektronikus zenei előadó együttműködésében létrejött Floating Sound (Lebegő Hang) című interaktív hanginstallációját, ahol a kivetítések többszörös vastagságú, félig átlátszó felületeken jelennek meg. Ezt a mindent körülvevő műalkotást a mintavétel művészete, a szinesztézia és az elektronikus zene inspirálta. A hang- és képi hatásokat a látogatók mozgása generálja, így mindenki személyre szabott és egyedülálló élményben részesülhet. A hang- és képi hatásokat a látogatók mozgása generálja, így mindenki személyre szabott és egyedülálló élményben részesülhet. A helyszínen egy olyan speciális, Lorenzo Bravi által megalkotott dobgép (Workshop Space – Hit The Beat) is látható lesz, amely bármilyen tárgyat hangszerré képes átváltoztatni. A projekt eredetileg gyermekek számára meghirdetett workshop volt Milánóban, de később a zene és a hang interaktív megismerésévé alakult át.

A fesztivál teljes programja www.electronicbeats.net/event oldalon található meg.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
874FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló