Hirdetés

Budapest – Cseh Tamás klasszikus dalát értelmezte újra a Folkfonics

_mg_9909_2_dualtone.jpg

Cseh Tamás első lemezének negyvenedik évfordulójára dolgozta fel a Budapest című dalt a Folkfonics, akik elsősorban magyar népdalokat ültetnek új, jazz, alternatív, funk hatásokból is táplálkozó környezetbe. A gyönyörű ívű, gazdag hangszerelésű újraértelmezés azoknak is mutathat újat, akik esetleg már évtizedek óta hallgatták azt az eredeti változatban. A Budapesthez a zenekar egy videóklipet készített, amit a folytatásban természetesen meg is nézhettek.

A Folkfonics gitárosa, Szabó Csaba így mutatta be a dalt: 

A Budapest negyven éve jelent meg a Levél nővéremnek című albumon, ez volt Cseh Tamás – és Másik János – első kiadott albuma. A kerek évforduló alkalmából emlékezünk rá feldolgozásunkkal. A dal kérdései, gondolatai a több évtizedes távolság ellenére bármelyik korba beilleszthetőek, ma ugyanúgy magáének érezheti a hallgató, mint negyven évvel ezelőtt. Nem elhanyaglható a kérdések és gondolatok témaindító alapja, a helyszínt adó, általunk imádott város, Budapest.

A feldolgozás az egy szál gitáros akusztikus kezdésből nagyon széles dinamikai skálát ír le a torzított gitárral, zongorával, vonósokkal megtűzdelt már-már patetikusan rockos hangzásig. A már megszokott Folkfonics-hangzás mellett, melyben fontos szerepet játszik a klasszikus,- elektromos gitár és a hegedű, teljesen új színt visz a dalba a férfi vokál és a zongora megjelenése. A szólóénekes Veres Ida volt, vokálon Havai Gábor, zongorán Kákonyi Árpád közreműködött. A felvétel a Tom-Tom Stúdióban készült, Dorozsmai Gergő vezetésével.

A videoklippet a Folkfonics tavalyi Két karodban videóját is jegyző csapat készítette: Jenőfi Dániel, Imre Tamás, Juho Rytkönen, Somay Áron, és Szamosi András.

Ezek után nincs más hátra, nézzétek meg a klipet! 

További információk a zenekar Facebookján és Youtube-csatornáján

A posztot a Cseh Tamás Program keretében az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló