Hirdetés
Hirdetés

Változtattak a kötelező sorkatonaságra vonatkozó törvényen a BTS kedvéért

Alig egy nappal az után, hogy a BTS nevű dél-koreai K-pop zenekar ki tudja hányadik alkalommal írt már történelmet a Billboard slágerlistán, a koreai országgyűlés bejelentette, hogy módosít a hosszú idő óta hatályban lévő, a kötelező katonai szolgálatról szóló törvényén.

Hirdetés

Korábban minden férfinak 30 éves koráig két éves kötelező katonai szolgálatot kellett teljesíteni, azaz 28 éves korukig ezt el kellett kezdeni. Az új törvény értelmében azok, akik a munkájukkal öregbítik az ország globális hírnevét, és hát a BTS egyértelműen ilyen, ezt két évvel kitolták, azaz 30 éves korukig kezdhetik el a katonai szolgálatot.

Ez azért volt most kifejezetten kardinális kérdés, mert a zenekar legidősebb tagja, Jin (azaz Kim Seok-jin) december 4-én töltötte be a 28. életévét.

November 30-án a BTS lett a világtörténelem első olyan zenekara, ami koreai nyelven énekelt dallal vezette a Billboard százas listáját. A BTS egyébként folyamatosan döntöget mindenféle rekordokat, ott van az a rekordjuk, mikor az új klipjüket 24 óra alatt több mint 101 millióan nézték meg a Youtube-on. Nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg a BTS a világ legnépszerűbb fiúcsapata. Ugyanakkor a hadkötelezettségük kérdése parázsvitát váltott ki az országban. A legtöbben azzal érveltek, hogy a BTS sikere szemmel látható eredményeket jelent a koreai gazdaság számára, mások szerint ez a kivételezés igazságtalan.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,005KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók