Hirdetés

Bruce Springsteen a dinamikus jegyárazás miatt magyarázkodhat

Bruce Springsteen amerikai turnéjának bejelentése után megkezdődött a jegyértékesítés, azonban sok rajongó csalódott, miután meglátta a digitális sorban állás után a jegyárakat. Néhány jegyért ugyanis ötezer dollárt is felszámolt volna a Ticketmaster. Ennek okozója pedig a dinamikus jegyár képzés, ami kérdés, hogy a koncertjegyek vásárlásának a jövője lesz-e, ezért jó ha megismerkedünk a jelenséggel, és azzal is, hogyan alakulnak ennek köszönhetően a jegyárak.

A dinamikus jegyár lényege, hogy amennyiben nagyobb a kereslet, úgy a jegyek is drágulnak. Kicsit olyan ez, mint a repülőtársaságoknál a jegyár. Nem nehéz kitalálni, hogy ennek az egésznek a bevétel maximalizálása a célja, és a modell úgy néz ki, hogy aki a jegyértékesítés kezdetekor be akarja biztosítani a helyét, az néha kénytelen többet fizetni, vagy kockáztatni, hogy pár nap múlva vagy nem lesz jegy, vagy nem olyan helyre, ahova szeretné.

Az ötezer dolláros jegyek kiverték a biztosítékot

Bruce Springsteen menedzsmentje és a Ticketmaster is magyarázkodásra kényszerült, miután futótűzként terjedt a hír, hogy közel kétmillió forintot számolnak fel egy jegyért a 2023-as turnén. Springsteen menedzsere, Jon Landau azt nyilatkozta, hogy az árak pont ugyanolyanok, mint a hasonló kaliberű előadók esetében, és hogy az átlagos jegyár 250 dollár (közel százezer forint). Azt elismerte, hogy vannak olyan típusú jegyeik, amelyek drágábbak, mint ezer dollár, de a valódi átlagos jegyár a 200 dolláros tartományban mozog, ami a menedzser szerint

Méltányos ár, ha valakit a generációja legnagyobb művészei között tartanak számon.

Nem fogy sok az ezer dollárnál drágább jegyekből

A Ticketmaster az elégedetlenkedők miatt részletezte is a jegyeladásokat, amelyből az derül ki, hogy a platina státuszú jegyek az össze jegy eladásának 11,2 százalékát teszik ki, a többi jegy pedig 59,50 és 399 dolláros ár között talált gazdát.

Az eddig eladott jegyek átlagos ára 262 dollár (nagyjából százezer forint) volt, 56 százalékuk 200 dollár alatti áron kelt el, aminek 18 százaléka 99 dollárnál olcsóbb jegyet jelent, 27 százaléka 100-150 dolláros, 11 százaléka pedig 150-200 dolláros jegyet jelent.  Az összes jegynek csak 1,3 százalékát adták el 1000 dollárnál magasabb áron.

Springsteen legutóbbi turnéja – a 2016/17-es The River Tour – 2016 legnagyobb bevételt hozó világkörüli turnéja volt, 76 fellépésével 268,3 millió dollárt keresett.

Bruce Springsteen slágerét több mint 30 éve értelmezik félre a politikusok

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,330KedvelőTetszik
2,907KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk