Hirdetés

Brand New Vision – Funk rock-kal újul meg Voga Viki

csikos01_kesz_kicsi.jpg

Idén májusban debütál Voga Viki negyedik szerzői albuma, aminek hátterében egy teljes lelki és zenei megújulás áll, és amiről online elsőként a Lángoló olvasói hallhatják a címadó dalt. A feszes funk-rock hangszerelést elektronikus elemek teszik izgalmassá, és az improvizatív gospel-soul stílusban felépített vokálok és Voga Viki hangja által születik meg a lemez címadó dalából származó Brand New Vision életérzés. 

Az eddig inkább singer-songwriter stílusban megmutatkozó szerző-énekes ezúttal komolyabb odalát mutatja meg. Aki volt már Voga Viki-koncerten, tudja, hogy olyan énekesnőről beszélünk, aki imádja a végleteket. A kislányos, szelíd, szinte suttogó dallamfoszlányoktól akár egy arénát megmozgató energiával játszik, szóval annyira nem lehet meglepő a Brand New Vision iránya a rajongóknak. A zenei megújulás egyébként legszembetűnőbben a hangszerelésben jelentkezik az albumon és a címadó dalon is. A szerzemény egy addig sokat tűrő ember ébredését, talpraállását énekli meg, kis humorral, szarkazmussal és incselkedéssel színezve. Voga Viki a hozzá közel álló autentikus funk-rock-soul stílusok határait feszegeti elektronikus hangzással megfűszerezve. Így írják le a dalt:

A letisztult dinamikus kezdéstől a hangszerként használt vokálok finomságán át hergel minket a dal a tornádó erejű szinte már kaotikus zárásig, végül ahogy egy utolsó ajtócsapódással lezárul egy-egy korszak egy ember életében, a dal is egy csapásra tisztul ki az utolsó hangokra, egy szelíd, de határozott „viszlát” erejéig.

Voga Vikinek nem titkolt célja volt, hogy egy olyan zenei anyagot alkosson, ami másoknak is erőt ad a felhősebb napokon és okot az ünneplésre, amikor nehéz, de jó döntést hoztunk, hogy a dalt hallgatva az ember akaratlanul is pozitívabbnak, vidámabbnak, erősebbnek, sőt szexinek érezhesse magát. Lemezbemutató május 25-én, az A38-on.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
849FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló